Yaşıtları gibi basit hayaller kurarken ne geçmişlerindeki gölge onların peşini bırakacak, ne de talihleri onlardan yana olacaktır. Üç kız kardeş, anne ve babalarıyla mutlu bir hayat sürerken Türkan’ın yaptığı evlilikle birlikte kara bulutlar ailenin üstünde gezinmeye başlayacak, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Türkan, mahsur kaldığı masalsı şatoda mutsuzluğuna kılıflar dikmeye çalışırken Dönüş’ün hayatı, geçmişten gelen büyük sırla alt üst olacak, Derya da dönüşü olmayan bir yola adım atacaktır. Sadık ve Nesrin’se kızlarını uçurumun kenarından alabilmek için bazen kendilerini, bazen de birbirlerini kaybetme noktasına geleceklerdir.

Türkan, ailenin en büyük kızı olarak her zaman sorumluluk sahibi olmuştur. Güzelliği ve zekasıyla dikkat çekerken, içinde taşıdığı kırılganlığı kimse fark etmez. Evlendiği gün, yuva sandığı şey aslında bir kabus olmuştur. Kocası, onu adeta bir prensesi gibi koruyup kollayacağına, ruhunu ve bedenini kırıp dövmüştür. Türkan, her darbede biraz daha kırılmış, ama yine de pes etmemiştir. Çünkü o bir Türk kadınıdır, güçlü ve kararlıdır.

Dönüş ise, Türkan’ın yanında hep sessiz kalmış, ona destek olmaya çalışmıştır. Ama kendi içindeki fırtınaları kimseye göstermemiştir. Geçmişte yaşadığı bir travma, onu kilitli kapıların ardına hapsedip anahtarı da kaybetmiştir. Ama şimdi, Türkan’ın karanlık gecesinde kaybolan ışığı olmak istemektedir. Dönüş, geçmişiyle yüzleşmek için cesaretini toplar ve ailesinin yanında dimdik durur.

Derya ise, kardeşlerinin aksine asi ruhlu bir genç kızdır. Hayat ona hep meydan okumuş, o da her seferinde kazanmıştır. Ancak bu sefer, karşısında duran engel çok büyüktür. Derya, ailesinden koparak özgürlüğünü aramaya çıkar. Yolda karşısına çıkan her zorluk, onun asaletini ve azmini ortaya çıkarır. Onun için, geri dönüşü olmayan yola adım atmak, özgürlüğün bedelidir.

Türkan, Dönüş ve Derya'nın anne ve babaları olan Sadık ve Nesrin, kızlarının yaşadığı zorluklara rağmen aile bağlarını korumaya kararlıdırlar. Onlar, kızlarının her zaman yanında olacak, onları destekleyecek ve koruyacaktır. Aile bağlarını güçlü tutmak, onlar için her şeyden önemlidir.

Türkan, Dönüş ve Derya’nın hikayesi, aile bağlarının ve dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Üç kız kardeş, birbirlerine destek oldukça, hayatın zorluklarıyla başa çıkmayı öğrenirler. Bu hikaye, aynı zamanda kadınların güçlü ve kararlı olabileceğini de göstermektedir. Türkan, Dönüş ve Derya, yaşadıkları zorluklara rağmen, pes etmeyen ve ayakta kalan karakterlerdir.