Ancak dönüşü beklenmedik bir olayla dolu olacaktır. Bu sırada, Leyla adında sahte gelin dolandırıcılığı yapan bir kadınla karşılaşır. İkisi arasında çekim güçlüdür, ancak bir tartışma sonrasında Leyla'nın attığı bir tokatla yolları ayrılır.

Ateş, babasının vasiyetinin açıklanmasıyla birlikte ailesini bulmak için planlar yapmaya başlar. Ancak vasiyette öğrendiği bir sır, onun kararını değiştirir ve mirastan men edilme riskini göze alarak vasiyeti reddeder. Babasının bıraktığı sürprizle, sadece kendisine değil tüm aileye bir jest yapıldığı anlaşılır.

Bu sırada Leyla, ailesinden kalan kolyeyi kaybeder ve öfkeli bir damat tarafından takip edilirken, kaçmak için bilmediği bir arabaya atlar. Kaderin cilvesiyle, o arabada Ateş olduğunu sonradan öğreneceği kişi bulunmaktadır.

İkilinin yolları tekrar kesişir ve hayatları tamamen değişir. Artık birlikte, geçmişle yüzleşecek, birbirlerinin hayatına anlam katacak ve belki de gerçek aşkı bulacaklardır. Hayatlarının bu beklenmedik dönemeçlerinde, Ateş ve Leyla, geçmişlerinin ve geleceklerinin sırlarını açığa çıkarırken, aşkın gücüyle kendilerini ve hayatlarını yeniden keşfedeceklerdir.