Ferhunde'nin isteği sonunda yerine gelir ve Şevket, zorlayarak da olsa ailesini Ferhunde ile yapacağı evliliğe ikna etmeyi başarır. Ferhunde, ailenin evine gelirken Ali Rıza Bey için bu durumu kabul etmek oldukça zorlayıcı bir durumdur. Ancak evdeki huzuru bozmamak adına, Ferhunde ile tanışmaya razı gelir.

Ancak kızlardan Necla ve Leyla, Ferhunde'ün etkileyici kişiliğine hemen kapılırlar.

Şevket'e umutsuzca aşık olan Sedef, Şevket ile Ferhunde'nin ilişkisi aile tarafından kabul edildiğinde büyük bir çıkmaza girer. Bu durum karşısında çaresizliğini hisseden Sedef, yaşadıklarına dayanamaz bir hale gelir ve intihara teşebbüs eder. Sedef'i baygın halde bulan Neyyir Hanım, çılgına döner ve Ali Rıza Bey'den yardım ister. Sedef hızla hastaneye kaldırılır.

Sedef'in baygın haldeyken bile sıkıca tuttuğu bir mektup Ali Rıza Bey'in dikkatini çeker. Mektubu açtığında Sedef'in Şevket'e duyduğu aşkı öğrenir ve bu durum karşısında şaşkınlığını gizleyemez. Sedef kurtulur, ancak kalbi derin bir yara alır. Özellikle Şevket'in evlilik hazırlıklarına başladığını öğrendiğinde büyük bir acı içine gömülür. Bu zor günlerde, sırrını paylaştığı tek kişi olan Ali Rıza Bey onun yanında olur. Onun için Şevket'in evliliği "bir hatanın düzeltilmesi" olarak görünmektedir. Bu durumu herkese açıklamadan da evliliğin gerçekleşmemesi gerektiğine inanır. Ancak yine de Hayriye'nin baskısıyla Şevket cephesine yenik düşer.

Düğün günü yaşanacaklar, gelecek günlerin nasıl şekilleneceğinin habercisi olacaktır. Her şey belirsizdir ve ailenin karmaşık ilişkileri daha da derinleşmektedir.