Yıllardır süregelen dostluklarının ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha hissetti. Ancak, bu sürpriz ziyaretin ardında yatan gerçek nedenleri anlamak için biraz zaman geçmesi gerekecekti. Bu ziyaret, Ceylin ve İclal’in mesleki hayatlarına bir anda karabasan gibi çökmüştü.

İclal’in ziyaretiyle birlikte, Ceylin’in geçmişte Yekta ile girdiği yolların da önemi bir kez daha ortaya çıktı. İkisi de kendi mesleki hayatlarında önemli bir yere sahipti ve bu zorlu dönemde birbirlerine destek olmaları gerekiyordu. Ceylin, geçmişi ve şimdisiyle ilgili her şeyi açıklığa kavuşturmak zorundaydı, özellikle de İclal’in odak noktasındaki ortağıyla ilgili.

Başta sıradan bir adli vaka gibi görünen bu olay, arkasında büyük gizemlerle dolu olduğunu gösterdi ve Ilgaz’ın gündemine bomba gibi düştü. Öte yandan, emniyete gelen bir cinayet vakası da herkesi şoke etti. Emniyette Eren, pasif görevlere çekilirken, tanıdık bir yüz gelir ve kendisini birden tüm olayların merkezinde bulur. Çınar'ın suçsuzluğunu kanıtlayabilmek için Merdan ile Osman, kendi araştırmalarına başlarlar ve bu araştırma onları beklenmedik bir serüvenin içine sürükler.

Ilgaz, dosyasının peşinde canla başla çalışırken, Ceylin kendi bildiği yoldan ilerler ve herkesin arkasını toplamaya çalışır. Etraflarındaki herkesin hayatını güzelleştirmeye çalışırlarken, kaderin planından habersizdirler. Kimseden habersiz yapılan bir keşif, herkesi kocaman bir karanlığa sürüklemek üzeredir.

Ceylin, gözü kara ve kurallar konusunda sınır tanımayan bir avukattır. Bir müvekkiliyle ilgili yine illegal yollardan bilgi alabilmek için savcı Ilgaz'ın karşısına çıkar. Ancak, Ilgaz'ın mesleki etik konusunda katı kuralları vardır ve bu yüzden de kariyerinde çok başarılı ve sözü dinlenen bir savcıdır.

Ilgaz, kardeşi Çınar’ın katil olmakla suçlandığı bir cinayet vakasıyla karşılaşınca, kendi kurallarını yıkar ve Ceylin'den kardeşini savunmasını ister. İşler, ikisinin de tahmin edemeyeceği bir yola girer. Ilgaz ve Ceylin, Çınar’ın aklanması için çalışırken, kendilerini ailelerine kadar uzanan bir gizem yumağının içinde bulurlar.

Bu karmaşık hikaye, gerilim dolu anlarla dolu ve okuyucuyu merak içinde tutan bir yapıya sahiptir. Karakterlerin derinlikleri ve yaşadıkları olayların karmaşıklığı, okuyucuyu hikayenin içine çeker ve merak uyandırır.