Anneler Günü: Anlamı ve Tarihi

Sebzelerin Diyet Yemeklerinde Kullanımı Sebzelerin Diyet Yemeklerinde Kullanımı

Her yıl Mayıs ayının ikinci haftası, dünyanın dört bir yanında Anneler Günü kutlamalarıyla dolup taşar. Anneleri onurlandıran, sevgi ve şükranı ifade eden bu özel gün, tarih boyunca farklı kültürlerde farklı şekillerde kutlanmıştır.

Anneler Günü'nün Kökenleri

Anneler Günü geleneği, Antik Yunan mitolojisine dayanır. Yunan tanrılarının annesi olan Rhea'ya adanmış ilkbahar festivaliyle başladığına inanılır. Ancak modern Anneler Günü geleneği, 20. yüzyılın başlarında ABD'de şekillendi.

Anna Jarvis ve Anneler Günü

1905 yılında, Virginia'da yaşayan öğretmen Anna Jarvis, vefat eden annesi için anma etkinlikleri düzenlemek istedi. 1908'de, 407 çocuk ve anneleriyle birlikte bu etkinliği gerçekleştirdi. Anna'nın çabaları, 1914 yılında ABD'de Anneler Günü'nün resmi olarak ilan edilmesiyle sonuçlandı.

Ticarileşme ve Anna Jarvis

Ancak, Anneler Günü'nün ticarileşmeye başlaması Anna Jarvis'ı rahatsız etti. Günün orijinal amacından uzaklaşmasını gören Jarvis, ticari etkinliklere karşı çıktı ve hatta hukuki mücadeleler başlattı. Ancak, ticarileşme trendi durdurulamadı.

2024 Anneler Günü

2024 yılında Anneler Günü, 12 Mayıs Pazar gününe denk gelmektedir. Bu özel günde, anneler sevgi ve saygıyla anılır, onlara olan minnettarlık ifade edilir. Anneler, yaşamlarımızda en değerli varlıklarımızdandır ve Anneler Günü, onların değerini bir kez daha hatırlatır.

Editör: Çetin KEYDAL