İstanbul Beşiktaş'ta tadilatta olan "Masquerade" adlı gece kulübünde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Faciada 29 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişinin yaralandığı bildirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, yangının çıkışını görenler yaşananları anlattı. Görgü tanıklarından Ümit Gültekin, yangının çıktığı binanın yanındaki otoparktaki araçları kurtarmak için harekete geçtiklerini belirterek, "Kurtarabildiğimiz araçları kurtardık, Yoğun duman etkisiyle öksürerek ve sürünerek çıkabildik otoparktan. Biz de mahsur kalacaktık ama çıkabildik" ifadelerini kullandı.Beşiktaş'ta Masquerade'de Yangın Faciası! (1)

İstanbul Beşiktaş'ta meydana gelen Masquerade gece kulübü yangınıyla ilgili gelişmeler, şehirde büyük bir üzüntüye neden oldu. Yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 29'a yükselirken, çok sayıda kişi de yaralandı. Olayın nasıl başladığı hala net değilken, görgü tanıkları yaşadıkları dehşeti anlattılar.Beşiktaş'ta Masquerade'de Yangın Faciası! (2)

Yangın sırasında gece kulübünde tadilat çalışmaları yapılıyordu ve sahnenin yanında meydana gelen patlama, faciaya neden oldu. Görgü tanıkları, yangının çıkış nedeniyle ilgili farklı spekülasyonlar yaparken, resmi soruşturma devam ediyor.

Olay sırasında gece kulübünde bulunanların bir kısmı, yoğun duman nedeniyle zor anlar yaşadı. Kurtulanlar, öksürerek ve sürünerek otoparktan çıktıklarını belirttiler. Yangın esnasında içeride mahsur kalmaktan son anda kurtulanlar ise büyük bir şans eseri olaydan sağ kurtuldular.

Sultanbeyli'de Gerçekleşen Trafik Kazası: Araç Dereye Uçtu, 3 Kişi Yaralandı! Sultanbeyli'de Gerçekleşen Trafik Kazası: Araç Dereye Uçtu, 3 Kişi Yaralandı!

İstanbul İtfaiyesi ve diğer kurtarma ekipleri hızla olay yerine ulaşarak yangına müdahale etti ve yaralılara yardım etti. Ancak, facianın boyutu çok büyük olduğundan, kurtarma çalışmaları oldukça zorlu geçti.

Yangınla ilgili resmi soruşturma devam ederken, olayın nedenleri ve sorumluları netleşmeye çalışılıyor. Bu tür acı olayların tekrarlanmaması için gerekli tedbirlerin alınması ve iş güvenliğinin öneminin vurgulanması önem taşıyor.

Beşiktaş Gayrettepe'de 16 katlı bir binanın en alt katında bulunan Masquerade adlı gece kulübünde tadilat yapıldığı sırada sahnenin yanında bir patlama oldu. Patlamada ilk belirlemelere göre 29 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, görgü tanıklarını dehşet anlarını anlattı.Beşiktaş'ta Masquerade'de Yangın Faciası! (3)

"ÇALIŞMA SIRASINDA KAYNAKTAN YA DA OCAKTAN GAZ SIZINTISI..."

Görgü tanıklarından Hikmet Baykuş, "Gece kulübünün gündüz hazırlıkları bu saatlerde başlıyordu. İçeride belli bir kısım çalışanlar ile tadilat için gelenlerin olduğunu duyduk. Çıkan bir yaralıdan duyduğumuza göre içerideki diğer arkadaşların da hepsinin öldüğünü söylüyor. Detaylı bir bilgi yok. Çalışma sırasında kaynaktan ya da hazırlık yaparken ocaktan gaz sızıntısından diyorlar ama o da net değil." dedi.

"ÖKSÜREREK VE SÜRÜNEREK ÇIKABİLDİK"

Ümit Gültekin, "Yangının çıktığı binanın yanındaki otoparkta bizim kurum araçlarımız vardı. Onları çıkarmak için gittiğimizde, daha itfaiye gelmemişti. Otopark tamamen dumanlar altındaydı. Kurtarabildiğimiz araçları kurtardık, bazıları içeride kaldı. Yoğun duman etkisiyle öksürerek ve sürünerek çıkabildik otoparktan. Yangının olduğu yere gittiğimizde alevler 4'üncü katlara doğru çıkmaya başladı. Gece kulübünde çalışma vardı."

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Gayrettepe'de meydana gelen yangınla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi. Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul Beşiktaş Gayrettepe'de meydana gelen yangınla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Konuyla ilgili gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

8 GÖZALTI KARARI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "İstanbul'un Beşiktaş İlçesi Gayrettepe Mahallesindeki bir işletmede çıkan yangında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Çıkan yangınla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 3 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Olay yeri incelemesi ve delil toplama çalışmaları devam etmekte, iş güvenliği ve yangın konusunda uzman 3 kişilik bilirkişi ekibi de yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışmalarını sürdürmektedir. Olayla ilgili işyeri yetkilisi 3 kişi ile birlikte mesul müdür ve tadilattan sorumlu 1 kişi olmak üzere toplam 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir. Soruşturma tüm yönleriyle ve titizlikle sürdürülmektedir." ifadeleri yer aldı.