İstanbul'un 1982 doğumlu siyasi ve idari figürü Bünyamin Demir, Trabzon Akçaabat kökenli bir aileden gelmektedir. Eğitim hayatına Almanya'da başlayan Demir, daha sonra İstanbul'a dönerek eğitimini sürdürmüştür. Ortaokul ve lise eğitimini Güngören Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nde tamamlamış ve okulun ilk mezunları arasında yer almıştır.

Demir, 2004 yılında Haliç Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun olduktan sonra serbest mimarlık alanında çalışmaya başlamıştır. Ancak siyaset ve toplumsal çalışmalara olan ilgisi nedeniyle kariyerini siyasete yönlendirmiştir. Marmara Üniversitesi İktisat Anabilim Dalı'nda yürüttüğü lisansüstü eğitim sonucunda yüksek lisans ve doktora derecelerini elde etmiştir.

Bünyamin Demir, AK Parti'nin kuruluşundan itibaren parti içinde çeşitli kademelerde aktif olarak görev yapmıştır. 2008 yılında İstanbul Gençlik Kolları'nda görev almış, yönetim ve yürütme kurullarında çalışmalarda bulunmuştur. 2010-2014 yılları arasında yerel seçimler, genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İstanbul Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı olarak seçim kampanyalarını yürütmüştür.

2014-2018 yılları arasında AK Parti Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) yedek üyeliği görevini üstlenmiştir. 2018 yılında gerçekleşen İstanbul İl Kongresi sonrasında Ekonomi İşleri'nden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak atanmıştır.

Sadece siyasi arenada değil, toplumsal ve kültürel çalışmalarda da önemli roller üstlenen Bünyamin Demir, 2009 yılında kurulan Medhal İlmi Araştırma Derneği'nin başkanı olarak görev yapmış ve 2017'de kurulan Medhal Hizmet ve Dayanışma Kooperatifi'nin kurucuları arasında yer almıştır.

Demir'in siyasi kariyeri, 2019 yılında zirveye ulaşmıştır. 31 Mart 2019 tarihinde yapılan Yerel Seçimlerde AK Parti'nin adayı olarak katıldığı seçimlerde Güngören Belediye Başkanı seçilmiştir. Evli ve dört çocuk babası olan Bünyamin Demir, siyaset ve toplumsal çalışmalardaki etkin katkıları ile tanınan bir isim olarak öne çıkmaktadır.