Oğuzhan Uğur, 29 Ocak 1984'te Ankara'da doğdu. Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü'nden mezun oldu. Üniversite öğrenciliği sırasında Osman Sınav ve Mustafa Şevki Doğan'ın yardımcılığını yaptı. 2011 yılında vizyona giren Ağır Abi filminin yönetmenliğini ve senaristliğini yaptı. 2017 yılında Budabi TV'de Budabi Haber, Korkoloji, RÖNT ve Budabi Olaylar gibi programlar hazırladı. 2017 yılından beri BaBaLa TV'de RÖNT, Mevzular, Mevzular: Erken Seçim Özel, Oğuzhan Uğur'la P! NÇ gibi programlar hazırlamaktadır.

Oğuzhan Uğur, YouTube'da yaklaşık 5 milyon abonesi olan bir YouTuber'dır. YouTube kanalında genellikle komedi, müzik ve röportaj videoları yayınlamaktadır. Oğuzhan Uğur, Türkiye'nin en popüler YouTuber'larından biridir.

Oğuzhan Uğur, aynı zamanda bir müzisyendir. 2012 yılında Çok Şükür adlı bir albüm yayınladı. Albümdeki şarkılar genellikle komedi ve hiciv tarzındadır. Oğuzhan Uğur, Türkiye'nin en çok dinlenen müzisyenlerinden biridir.

Oğuzhan Uğur, aynı zamanda bir yazardır. 2014 yılında Çok Şükür adlı bir kitap yayınladı. Kitap, Oğuzhan Uğur'un kendi hayatını ve deneyimlerini anlatmaktadır. Oğuzhan Uğur, Türkiye'nin en çok okunan yazarlarından biridir.

Oğuzhan Uğur, Türkiye'nin en başarılı ve popüler sanatçılarından biridir. YouTube, müzik ve yazarlık alanında önemli başarılar elde etmiştir. Oğuzhan Uğur, Türkiye'nin kültür ve sanat hayatına önemli katkılar sağlamıştır.