Bankacılık endeksi yüzde 1,96, holding endeksi yüzde 1,75 oranında düşüş yaşadı. Tüm sektör endeksleri gerilerken, en fazla kayıp yüzde 2,73 ile inşaat sektöründe yaşandı.

Dün, Borsa İstanbul'da alıcılı bir seyir izlenmiş ve BIST 100 endeksi günü yüzde 2,27 değer kazancıyla 8.115,01 puanda tamamlamıştı.

Analistler, küresel pay piyasalarında, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine yapılan saldırının ardından risk algısının arttığını ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek dönem para politikalarıyla ilgili belirsizliklerin de arttığını belirtti.

Gazze'deki saldırı sonucunda 500 kişi hayatını kaybetti. Bu saldırının dünya genelinde büyük tepkilere yol açtığı ve İsrail-Filistin çatışmasının daha geniş alanlara yayılabileceği ve petrol arzını etkileyebileceği endişeleri varlık fiyatları üzerinde etkili oluyor.

Ayrıca, ABD'de açıklanan perakende satışların beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi ve enflasyon endişelerinin devam etmesi de dikkat çekiyor.

Artan enflasyon endişeleri, Fed'in gelecek dönemde atacağı adımlara yönelik fiyatlamaları etkilemeye devam ediyor. Bankanın gelecek ay politika faizini sabit tutacağı yüzde 93 ihtimalle öngörülmesine rağmen, aralık ve ocaktaki toplantılarda faiz artırım ihtimali güçleniyor.

Promosyonları Kaçırma! Promosyonları Kaçırma!

Analistler, bugün yurt içinde uluslararası yatırım pozisyonu, yurt dışında Avro Bölgesi'nde enflasyon, ABD'de konut başlangıçları, inşaat izinleri ve Fed'in Bej Kitap Raporu ile birlikte İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin haber akışının takip edileceğini ifade ederek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 7.950 ve 7.820 seviyelerinin destek, 8.200 puanın direnç konumunda olduğunu belirtti.

Editör: Kader GÜL