Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her yıl olduğu gibi Ramazan pidesi de sofralarımızı süslemeye hazırlanıyor. Bu yılın Ramazan pidesi fiyatları da belirlendi. İstanbul ve Ankara'da Ramazan pidesinin 250 gramı 15 liradan satılacak. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, bu konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Ramazan Pidesi Fiyatları: Geçmişten Bugüne

Türkiye'de Ramazan ayı geldiğinde en çok merak edilen konuların başında Ramazan pidesinin fiyatı geliyor. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ramazan pidesi fiyatları gündemde. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, bu yılki fiyatları açıkladı. Balcı, geçen yıl pidenin kilogram fiyatının 33 buçuk lira olduğunu hatırlatarak, bu yıl ise kilogram fiyatının 60 lirayı geçmeyeceğini belirtti.

Fiyatlarda Artış: Sebepler ve Sonuçlar

Balcı, un fiyatlarında yaşanan artışın da fiyatlara yansıdığını ifade etti. Geçen yıl un fiyatının 360 lira seviyesinde olduğunu belirten Balcı, bu yıl ise 800 lira bandında çıktığını söyledi. Bu durumun pide fiyatlarına yansıması kaçınılmazdı. Geçen yıl tüm Türkiye'de uygulanan tek pide fiyatının 33 buçuk lira olduğunu hatırlatan Balcı, bu yıl için ise odalarla yapılan görüşmeler sonucunda azami kilogram fiyatının 60 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

Altın Fiyatlarında Yeni Rekor! Gram Altın 2580 TL'yi Aştı Altın Fiyatlarında Yeni Rekor! Gram Altın 2580 TL'yi Aştı

Ekmek Fiyatlarındaki Değişim: Asgari Ücret ile İlişkisi

Balcı, ekmek fiyatlarındaki artışı da değerlendirdi. Asgari ücretin artmasıyla birlikte ekmek fiyatlarında da artış yaşandığını belirten Balcı, 2002 yılında asgari ücretle alınan ekmek miktarı ile 2024 yılında alınan ekmek miktarını karşılaştırdı. 2002 yılında asgari ücretle alınan ekmek miktarının 920 adet olduğunu belirten Balcı, bu yıl ise bu miktarın 2 bin 125 adet olduğunu söyledi.

Ramazan pidesinin fiyatının belirlenmesi her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük ilgiyle karşılandı. Türkiye genelinde pidenin kilogram fiyatının 60 lirayı geçmeyeceği açıklanırken, Ankara, İstanbul ve Antalya'da 250 gram Ramazan pidesinin 15 liradan satılacağı belirtildi. Bu yılki fiyatlar geçen yıla göre ciddi bir artış gösterse de, sektördeki maliyetlerin artmasıyla kaçınılmaz bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Ramazan pidesi ve ekmek fiyatlarındaki bu artışın vatandaşlar tarafından nasıl karşılanacağı ise ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

Editör: Kader GÜL