KAAN mı, F-35 mi? Prof. Dr. Temel Kotil'den Detaylı Karşılaştırma! KAAN mı, F-35 mi? Prof. Dr. Temel Kotil'den Detaylı Karşılaştırma!

Mehmet Aydın, "Tosuncuk" olarak tanınan ismiyle bilinen, 3 Temmuz 2021'de İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alındıktan sonra "Çiftlik Bank" davasının baş sanığı olarak cezaevine gönderilen bir isim. Ancak, 2,5 yıl sonra cezaevindeki günleriyle ilgili samimi açıklamalarda bulunan Aydın, dikkat çekici bir konu ortaya attı: "Starship’ten bir bilet alıp Mars kolonisine katılırım herhalde. O yaştan sonra dünya çekilmez."

Tosuncuk'un Cezaevi Günlükleri

Mehmet Aydın, Oda TV'ye verdiği röportajda hapishanedeki yaşantısını detaylı bir şekilde anlattı. 29 aydır Edirne F Tipi Cezaevinde bulunan Aydın, 2 katlı bir odada yaşamaktadır. Üst katta yatak ve kıyafetler için dolaplar, alt katta ise Amerikan mutfak tarzında bir alan bulunmaktadır. Günleri kitap okuyarak, ders çalışarak ve akşamları dizileri izleyerek geçirmektedir.

Tosuncuk'un Gelecek Planları

Aydın'a yapılan röportajda, hapishane sonrası planlarına dair sorular da yöneltilmiştir. Aydın, en kötü senaryoda 2028 yılında denetimli serbestlikle tahliye olabileceğini belirtmiş ve ilginç bir karar açıklamıştır: "Starship’ten bir bilet alıp Mars kolonisine katılırım herhalde."

Ponzi Seçil Olayı ve İtiraflar

Röportaj sırasında "Ponzi Seçil" olayı da gündeme gelmiş, Aydın bu konuda çarpıcı açıklamalarda bulunmuştur. Aydın, insanların yüksek faiz beklentisiyle bilinçli bir şekilde risk aldıklarını ve sonrasında dolandırıldıklarını savunarak, "Piramit sisteminin sonu bellidir. Giren herkes riski bilir ve girer." demiştir.

Evlilik ve Pişmanlıklar

Mehmet Aydın'a yapılan bir diğer soru ise cezaevi günlerine dönüp baktığında pişmanlık duyup duymadığıyla ilgilidir. Aydın, evlendiği için pişman olduğunu belirtmiş ve ilginç bir anısını paylaşmıştır: "Sevdiğim kıza evlenme teklifi etmek için bir yüzük aldım. Evlenme teklifi ettim ama kız beni reddetti. Yüzük öyle elimde kaldı, çok ağrıma gitti. O ruh hali ve alkolün etkisiyle olsa gerek aynı yüzüğü henüz tanıştığım Sıla’ya çıkarıp verdim. Keşke alkol içmeseydim. Büyük saçmaladım. Sonra da sevmediğim biriyle mantık evliliği olarak nihayete erdi. Keşke hiç evlenmeseydim."

Ticaret Tutkusu ve Gelecek Hedefleri

Mars seyahati dışında ticarete olan ilgisi de merak konusu olan Tosuncuk, röportajda bu konuya da değinmiştir. Aydın, daha erken tahliye olması durumunda yapılacaklar listesinin bulunduğunu ve e-ticaret ile uğraşmayı düşündüğünü ifade etmiştir. "Bu saatten sonra başka iş güç düşünecek halim kalmadı. İlle de bir iş yapacak olursam bildiğim işi yapar, e-ticaretle uğraşırdım." demiştir.

Avukatın Değerlendirmesi

Mehmet Aydın'ın avukatı Mehmet Keske, Odatv'ye yaptığı değerlendirmede, müvekkilinin dolandırmak kastıyla hareket etmediğini ve zararların karşılanabilecek durumda olduğunu belirtmiştir.