Türkiye'nin gurur kaynağı astronotu Alper Gezeravcı, Ax-3 mürettebatıyla birlikte 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece 01.11'de Uluslararası Uzay İstasyonu'na hareket edecek.

Kuvvetin Dijital Çağdaki Yeri Kuvvetin Dijital Çağdaki Yeri

Türkiye'nin İlk Uzay Yolcusu Alper Gezeravcı'nın Heyecan Veren Yolculuğu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya göre, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Gezeravcı, 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece 01.11'de gerçekleşecek fırlatma ile Uluslararası Uzay İstasyonu'na doğru yol alacak. Bakan Kacır, bu tarihi görevin, Türkiye'nin uzay bilimi çalışmalarında önemli bir kilometre taşı olduğunu vurgulayarak, "Bu görev, sadece bilimde değil, aynı zamanda gelecek nesiller için büyük bir ilham kaynağı olacak." dedi.

Operasyonel Süreç Başlıyor: Karantina ve Yolculuk

Astronot Alper Gezeravcı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Operasyonel sürecin ilk adımı olan karantina, bugün başlıyor." ifadesini kullanarak uzay yolculuğuna hazır olduğunu belirtti. Mürettebatın 1,5 gün sürecek yolculuğunun ardından, 19 Ocak 13.15'te Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenmesi bekleniyor.

Türkiye Uzay Ajansı ve PTT İşbirliğiyle Özel Hatıra Pulu

Türkiye Uzay Ajansı (TUA) ile PTT, Alper Gezeravcı'nın Türk bayrağını taşıyacağı Türkiye'nin ilk insanlı uzay misyonunu ölümsüzleştirmek adına özel bir hatıra pulu ve zarf tasarladı. Pul, bu önemli yolculuğu simgeleyen çeşitli unsurları içeriyor. Sol tarafında 100. Yıl ve Türkiye Uzay Ajansı logosunu içeren 8 köşeli Selçuklu Yıldızı yer alıyor. Onun yanında, Türk bayrağı taşıyan ilk astronot Gezeravcı'nın silüeti bulunuyor. Pulun etrafında ise tarihteki 16 Türk Devletine ithafen 16 yıldız konumlanıyor.

Editör: Kader GÜL