Bursa'nın İnegöl ilçesinde geçtiğimiz gece, Sevgililer Günü'nü kutlamak için romantik bir akşam yemeğine giden 2 çiftin hayatı, korkunç bir trafik kazasıyla karardı. Olay, saat 02.00 sıralarında Bursa-Ankara karayolu Yeniceköy köprülü kavşağı mevkiinde meydana geldi. Kaza sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi ise yaralandı.

Kaza Anı ve Sonrası

Sedat Taşdemir (31) yönetimindeki otomobil, yağış nedeniyle sürücüsünün kontrolünden çıkarak taklalar atmaya başladı. Araç, tarlaya uçarak durabildi. Kazada, araçta bulunan 2 kadın hayatını kaybetti. Sürücü Sedat Taşdemir ve yanında yolcu konumunda bulunan Mustafa Murhan yaralandı. Yaralılar, olay yerine çağrılan 112, polis, jandarma ve itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.İnegöl'de Yaşanan Trafik Kaza

Kazanın Ardından

Kaza sonrası, olay yerine gelen jandarma ekipleri soruşturma başlattı. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri, savcılık incelemesinin ardından hastane morguna kaldırıldı. Ağır yaralanan sürücü Sedat Taşdemir, yoğun bakıma alındı. Çiftlerin, Sevgililer Günü'nü kutlamak için yemeğe gittikleri ve kaza anında dönüş yolunda oldukları öğrenildi.

Engelsiz Yaşam Okulu İle Özel Eğitimde Çığır Açılıyor! Engelsiz Yaşam Okulu İle Özel Eğitimde Çığır Açılıyor!

Sürücü Hataları ve Önlemler

Bu tür kazaların önüne geçmek için sürücülerin dikkatli olması ve hız kurallarına uyması gerekmektedir. Özellikle yağışlı havalarda sürüş esnasında daha dikkatli olunmalı, hız kesilmeli ve ani manevralardan kaçınılmalıdır. Araçlarda bulunan emniyet kemeri mutlaka kullanılmalı ve alkollü araç kullanılmamalıdır.

Bu kaza, Sevgililer Günü gibi özel bir günde yaşanan trajik bir olay olmuştur. Bu tür kazaların tekrarlanmaması için sürücülerin daha dikkatli olması, trafik kurallarına uyması ve emniyet tedbirlerini alması gerekmektedir.