Kadın, "Nikbaht" adını taşıyordu ve bu süre boyunca komşuların bildirisi üzerine Taliban güvenlik güçlerinin bir operasyonu sonucu kurtarıldı.

"Nikbaht" ismi "bahtı iyi" anlamına gelmesine rağmen, onun yaşadığı şartlar oldukça kötüydü. Yaklaşık 45-50 yaşlarında olan Nikbaht, ailesi tarafından bir odada tutuldu ve ciddi şiddet gördü.25 Yıl Boyunca Bir Odada Hapiste Tutulan Kadın Kabil'de Sıradışı Kurtuluş HikayesiKabil 10'uncu Bölge Emniyet Müdürü Abdul Rahim Ecmal, durumu şu şekilde açıkladı: "Bölge halkının ihbarı sonucu bir kadının 25 yıl boyunca evde tutulduğunu öğrendik ve hemen operasyon düzenledik. Erkek kardeşi, zulüm ederek 25 yıl boyunca bir odada tutmuş ve şiddet uygulamış. Kadının psikolojik sorunları olduğunu iddia ederek hayvanın dahi yaşayamayacağı bir odada saklamışlar. Kadının 4 erkek kardeşini de tutukladık."

Kilo Alma ve Sürekli Motivasyon Kilo Alma ve Sürekli Motivasyon

Nikbaht'ın kaldığı oda adeta bir harabe gibiydi. Yaklaşık 10 metrekarelik oda, taş ve çöplerle doluydu. Tavanın neredeyse tamamı örümcek ağlarıyla kaplıydı.

Odayı saran ağır bir koku vardı ve odanın penceresinin altındaki bir delikten Nikbaht'a kirli bir tas içinde yemek verildiği, yıllarca yıkanmadığı ve aynı elbiseyle yaşadığı ortaya çıktı.

Mahalle Muhtarı Hadım Hüseyin Hüseyni, bu ailenin mahalle sakinleriyle yakın bir ilişkisi olmadığını ve insanların bu eve pek gitmediğini belirtti. Hüseyni, hapsedilen kadının durumunu şöyle anlattı: "Bu eve gelen çocuklar burada bir 'deli' olduğunu söylediler. Gelip yakından gördük ve 'deli' olmadığını, hapsedildiğini gördük. Bunun üzerine bölge yetkililerine haber verdik."

Nikbaht şu anda Vezir-i Ekber Han Hastanesi'nde tedavi altında ve fizik tedaviye başlanacak. Doktorlar, durumunun zamanla düzeldiğini ve artık konuşabildiğini, yemek yiyebildiğini ve oturabildiğini söyledi.

Nikbaht'ı hapseden erkek kardeşi Gulam Sahi ise pişmanlık duyduğunu ifade etti. Bu olay, uzun yıllar boyunca bir odada hapsedilen bu kadının dramatik kurtuluşunu ve ailesinin gördüğü cezayı gözler önüne seriyor.

Editör: Egemen KEYDAL