Galatasaray (GS) - Samsunspor (Samsun) Maçı Canlı İzle! Taraftarium24, Justin TV, Selçuk Sports, İnat TV Canlı Yayın! Galatasaray (GS) - Samsunspor (Samsun) Maçı Canlı İzle! Taraftarium24, Justin TV, Selçuk Sports, İnat TV Canlı Yayın!

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde, 82 üniversite öğrencisinin yemek yedikten sonra zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvurduğu olayın ardından yemek firmasına ceza yazıldı. Samsun Üniversitesi (SAMÜ) Ballıca Kampüsü'ndeki ile Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) 19 Mayıs Yurdu yemekhanelerinde yemek yiyen öğrenciler, mide bulantısı, kusma ve ishal gibi şikayetlerle hastanelere başvurmuştu. Zehirlenme şüphesiyle müdahale edilen öğrencilerden 47'si KYK yurdunda, 35'i ise SAMÜ yemekhanesinde yemek yediklerini bildirmişti.

Olayın ardından İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, yemekhanelerden ve su kaynaklarından numune alarak incelemelerde bulundu. Yapılan incelemelerde olumsuz bir duruma rastlanmamıştı.

Ancak olayın merkezinde bulunan bir özel yemek firmasının, sözleşmesinde 72 saat içinde numuneleri saklama yükümlülüğüne rağmen 24 Ekim'deki öğle yemeğinin numunesini 72 saat içinde yetkililere teslim etmediği belirlendi. Bu durum, Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'na aykırılık teşkil etti. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, numunelerin teslim alınmadığına dair bir tutanak tuttu ve söz konusu yemek firmasına "gıda kaynaklı hastalık" şikayetleri nedeniyle "5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'na aykırılık" gerekçesiyle 18,449 TL idari para cezası kesti.

SAMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Salih Kesgin, olayın ardından yemek firmasıyla iletişime geçtiklerini ve firmanın numuneleri elinde bulundurduğunu ve gerekli itirazları yapacaklarını ifade etti. Bu gelişmelerin ardından olayın tamamen aydınlatılması ve sorumluların belirlenmesi için çalışmalar devam ediyor.

Samsun'daki bu olay, gıda güvenliği ve denetimlerinin önemini bir kez daha vurguluyor. Özellikle yemek firmalarının, sözleşmelere uygun hareket etmeleri ve gıda güvenliği standartlarına dikkat etmeleri büyük bir öneme sahiptir. Öğrencilerin sağlığına zarar verebilecek olaylar önlenmeli ve denetimler sıkı bir şekilde yapılmalıdır.