Adalet Bakanlığı, kadrolu personelin isteğe bağlı nakline ilişkin duyuru yayımladı. İsteğe bağlı nakle başvurular 03-10 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacak.

Duyurunun Amacı ve Kapsamı

Yazı işleri ve idari işler müdürleri ile 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanununun 114 üncü maddesi gereğince atamaları adalet komisyonlarının teklifi üzerine yapılan zabıt katibi, mübaşir, hizmetli, teknisyen, şoför ve benzeri ünvanlarda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesi kapsamında taşra teşkilatında görev yapan personelin, 2802 sayılı Kanunun 114 üncü maddesi ile Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 22, 22/A ve 22/C maddeleri gereğince isteğe bağlı nakil çalışması yapılacaktır. Bu itibarla, isteğe bağlı nakil çalışmasına ilişkin taleplerin sağlıklı bir şekilde değerlendirilebilmesi amacıyla dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıda açıklanmıştır.

Başvuru Koşulları

  1. İsteğe bağlı nakil çalışmasına; yazı işleri ve idari işler müdürleri ile 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanununun 114 üncü maddesi gereğince atamaları adalet komisyonlarının teklifi üzerine yapılan zabıt katibi, mübaşir, hizmetli, teknisyen, şoför ve benzeri ünvanlarda 657 sayılı Kanunun 4/A maddesi kapsamında taşra teşkilatında görev yapan kadrolu personel başvurabilecektir.
  2. Bakanlık merkez teşkilatı, bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşları ile başka kurum ve kuruluşlarda geçici görevli olanlar isteğe bağlı nakil talebinde bulunamayacaktır. 3.a. Bu ilan, Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 22, 22/A ve 22/C maddeleri gereğince sadece isteğe bağlı nakil talebinde bulunanlara ilişkin olup, aile birliği, sağlık ve can güvenliği mazeretine dayalı naklen atanma taleplerini kapsamamaktadır. 3.b. 31.08.2024 tarihi itibarıyla; son görev yeri beşinci ve dördüncü bölge olan personel en az iki, üçüncü bölge olan personel en az üç, ikinci bölge olan personel en az dört, birinci bölge olan personel en az beş yıl süreyi tamamlamış olmaları halinde başvuruda bulunabilecektir. Bu sürelerin hesabında askerlikte, açıkta ve aylıksız izinde geçirilen süreler ile hastalık raporlarının üç aydan fazlası dikkate alınmayacaktır. 7433 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun hükümleri uyarınca, 05.05.2017 tarihinden sonra bakanlıkça yapılan nakil taleplerine ilişkin olup, 06.05.2017 tarihinde bakanlıkça onaylanarak yürürlüğe giren 3/3 sayılı Adalet Bakanlığı Nakil Yönetmeliğinin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendine göre yapılan nakil başvuruları kabul edilecektir.
  3. Başvuru yapacak olanlar 05.05.2017 tarihinden sonra bakanlıkça onaylanarak yürürlüğe giren 3/3 sayılı Adalet Bakanlığı Nakil Yönetmeliğinin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendine göre bakanlıkça yapılan nakil taleplerine ilişkin olup, 05.05.2017 tarihinden sonra başlatılmış olan yüksek lisans eğitimlerini tamamlamaları halinde bu süreleri göz önünde bulundurarak başvuruda bulunabilecektir.
  4. 657 sayılı Kanunun 4/A maddesi kapsamında görev yapan personel, hangi unvan olursa olsun, kendi isteği dışında bir kamu kurumunda geçici görevlendirme yoluyla görev yapmış olmaları halinde, geçici görevlendirme yapılan süreleri görev yaptıkları kadro unvanına ait hizmet süresi olarak değerlendirilecektir. Bu personelin isteğe bağlı nakil başvurusunda bulunabilmesi için, nakil talebinde bulunduğu tarihte geçici görevlendirme yapılan süreleri görev yaptıkları kadro unvanına ait hizmet süresinden düşülmüş olması gerekmektedir.

Başvuru Şekli ve Zamanı

Başvurular, 03-10 Mayıs 2024 tarihleri arasında, mahalinde bulunan ve başvuru süreci içerisinde personel bilgilerinin düzeltilmesi ile ilgili işlemleri tamamlanarak Adalet Bakanlığı UYAP personel modülünde kadro unvanı, tercih edilecek iller ve iletişim bilgileri güncel olan personele açılacaktır. Başvurular UYAP üzerinden bizzat personel tarafından yapılacaktır.

Mahalinde Yapılması Gereken İşlemler

Başvuru yapacak olan personel; başvuru sürecinde, ilk olarak personel bilgilerini kontrol etmelidir. UYAP üzerinden personel bilgilerini düzelten personel, başvuru formunu doldurarak, formda belirtilen evrakları hazırlamalı ve formda belirtilen evrakları, atama başvuru işlemlerine ilişkin yapılacak işlemler sırasında ilgili personele iletmelidir.

Genel Esaslar

Nakil başvurusunda bulunanların hizmet puanları ve tercih sıralarına göre yerleştirme işlemleri yapılacak olup, başvuruların sonuçları, internet adreslerinden ilan edilecektir.

Nakil başvurusunda bulunan personel, birinci bölgede tercih edebileceği il sayısını 10, ikinci bölgede 8, üçüncü bölgede 6, dördüncü bölgede 4, beşinci bölgede 2 olmak üzere toplamda 30 il ile sınırlı olacak ve tercih ettikleri iller arasında boş kadro bulunması şartı aranacaktır.

Ankara'da Gece Yarısı Hareketliliği: Külliye'de Sürpriz Zirve Ankara'da Gece Yarısı Hareketliliği: Külliye'de Sürpriz Zirve

Adalet Bakanlığı'nın isteğe bağlı nakil duyurusu, kadrolu personelinin kariyerinde değişiklik yapmak isteyenler için önemli bir fırsat sunmaktadır. Başvuruların zamanında ve eksiksiz olarak yapılması, sürecin sağlıklı işlemesini sağlayacaktır. Başvuruların sonuçları ilgili internet adreslerinden duyurulacaktır.