Adliyede Hakan Ateş Krizi: İfadeler Talep Edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada, futbolcular ve iş insanlarının dolandırıldığı iddiasıyla gelişen olay, büyük bir krize neden oldu. Sözcü yazarı İsmail Saymaz'ın aktardığına göre, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ve Yardımcısı Mehmet Aydoğdu'nun ifadelerinin alınması talep edildi. Ancak bu talep, adliyede krize yol açtı.

Olay, 7 Nisan'da ortaya çıkan Seçil Erzan vurgunuyla başladı. Denizbank, aynı gün suç duyurusunda bulunarak şikayetçi oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun yürüttüğü soruşturmanın ardından futbolcu Selçuk İnan, Emre Çolak'ın kardeşi Emrah ve tercüman Musa Mert Çetin, Dolandırıcılık Bürosu'na başvurarak ifade verdi.

Savcı A.K.K., el yazısı notlara dayanarak Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ve Yardımcısı Mehmet Aydoğdu'nun ifadelerinin alınması talebiyle polis eşliğinde savcılığa getirilmesi için 21 Nisan'da Emniyet'e yazı yazdı. Ancak yaşanan bu gelişme adliyede krize neden oldu. Başsavcılık, korsan soruşturma açıldığını düşünerek savcı A.K.K.'ye ulaşmaya çalıştı ancak savcının izne çıktığı anlaşıldı.

Erdoğan'dan Oda ve Borsa Başkanlarına Yeşil Pasaport Müjdesi Erdoğan'dan Oda ve Borsa Başkanlarına Yeşil Pasaport Müjdesi

Dosya hemen Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'ndaki soruşturmayla birleştirildi ve talimat iptal edildi. Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

Bu gelişmeler, adliyede yaşanan karmaşayı ve sürecin detaylarını gözler önüne seriyor. Soruşturma sürecindeki gelişmeler yakından takip edilmeye devam edilecek.