Yargı Dizisinin İzleyiciyi Sarsan Bölümü

Pazar akşamları Kanal D ekranlarında izleyiciyle buluşan Yargı dizisi, dün akşam yayınlanan bölümüyle sadece eğlendirmekle kalmadı, aynı zamanda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nı rahatsız etti. İşte detaylar...

Bakanlığın RTÜK'e Şikayeti

Yargı dizisinin dün akşamki bölümünde işlenen konu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nı rahatsız etti ve bu rahatsızlık RTÜK'e yapılan bir şikayetle sonuçlandı. Bakanlık, özellikle kuruluşlarda kalan çocukların psikolojik gelişimleri ve bakım kuruluşlarının itibarları üzerinde olumsuz etkiler bırakabileceğini düşündü.

İddialar ve Açıklamalar

Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre, dün akşamki bölümde yer alan bir sahnede, bakanlığa bağlı çocuk bakım kuruluşlarında yaşayan çocukların istismara uğradığı, kuruluşlarda görevli personellerin ise çocuk istismarına zemin hazırladığı iddiasıyla karşılaşıldı. Bu iddia, çocuğun yüksek yararı gözetilerek, manevi ve milli değerlerle birlikte bilimsel verilere dayalı olarak değerlendirildi ve harekete geçildi.

Açıklamada, bu tür iddiaların, Bakanlığın hizmetleri ve çocuklar hakkında olumsuz yayınlar yapılarak kamuoyunda infial yaratılmasına sebep olduğu belirtildi. Bakanlık, toplum vicdanını rahatsız eden durumların önlenmesi adına bu tür şikayetlere duyarlı bir şekilde yaklaşıyor.

35 Kilo Zayıflayan Zuhal Topal'dan İlham Veren Mayolu Poz! 35 Kilo Zayıflayan Zuhal Topal'dan İlham Veren Mayolu Poz!

Kamuoyu ve Bakanlığın Tavrı

Bakanlık, "Bakanlığımızın hizmetleri ve çocuklarımız hakkında olumsuz yayınlar yapılarak kamuoyunda infial yaratılmasına sebep olan bunun gibi durumlar, toplumun vicdanını fazlasıyla rahatsız etmektedir." şeklindeki ifadeleriyle, toplumun duyarlılığına vurgu yaparak, konunun önemine dikkat çekti.

Toplumsal Sorumluluk

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın müdahalesi, çocukların güvenliği ve psikolojik sağlığına verilen önemin bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

Editör: Kader GÜL