Plastik Ham Madde Taşıyan Tır Dorsesi Alev Topladı Plastik Ham Madde Taşıyan Tır Dorsesi Alev Topladı

Aksaray Belediyesi ve Güney Kore'nin Hwaseong Şehri, imzalanan protokolle "Kardeş Şehir" oldu. Protokol töreni Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan ile Güney Kore'den gelen Hwaseong Şehir Meclisi Başkanı Gyeonghee Gim Hwaseong ve İnşaat Komitesi Başkan Yardımcısı Sangkyun Kim'in katılımıyla gerçekleşti.

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, misafirlere Aksaray'ın tarihi ve doğal güzellikleri hakkında bilgi verdi. Ayrıca, Kadın Aktivite Merkezlerinde üretilen el emeği ürünleri de hediye etti.

Başkan Dinçer, "Kardeş Şehir" protokolü ile ilgili yaptığı açıklamada, Hwaseong Şehri Meclisi Başkanı Gyeonghee Gim ve Hwaseong Şehri İnşaat Komitesi Başkan Yardımcısı Sangkyun Kim'i ağırlayarak iş birliği anlaşmasını imzaladıklarını belirtti. Bu iş birliği çerçevesinde ekonomi, kültür ve eğitim alanlarında işbirliği yapacaklarını ifade etti.

Dinçer, Türkiye ve Güney Kore arasındaki ilişkilerin daha da güçleneceğine inandığını söyledi. Hem Aksaray hem de Hwaseong için bu yeni dostluk ve işbirliğinin olumlu sonuçlar doğurmasını temenni etti.

Aksaray ve Hwaseong şehri arasındaki bu "Kardeş Şehir" protokolü, iki ülkenin ilişkilerine katkı sağlayacak önemli bir adım olarak dikkat çekiyor. İş birliği sayesinde ekonomik, kültürel ve eğitim alanlarında daha fazla adım atılması bekleniyor.