Aksaray'da Minibüs Otomobile Arkadan Çarptı Aksaray'da Minibüs Otomobile Arkadan Çarptı

Aksaray'da trafik ihlallerini önlemek amacıyla gerçekleştirilen denetimlerde, polis ekipleri dron teknolojisinin yardımını kullanmaya başladı. Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kentin yoğun trafik bölgelerinde kırmızı ışık ihlallerini dronlar aracılığıyla tespit ediyorlar.

Özellikle Bediüzzaman Bulvarı, Atatürk Bulvarı, 50. Cadde ve Selçuk Caddesi gibi trafik yoğunluğunun yaşandığı bölgelerde yapılan denetimler, trafik kurallarına uymayan sürücülerin tespit edilmesini hedefliyor. Bu nokta denetimleri, yaklaşık 2 saat süren periyotlar halinde ve sürekli konum değişimi ile gerçekleştiriliyor.

Dronlar, trafikte kırmızı ışık ihlali, emniyet kemeri ihlali ve cep telefonu kullanımı gibi kurallara uymayan sürücüleri metreslerce uzaktan tespit ederek kayıt altına alıyor. Ayrıca, POLCEP sistemi üzerinden plakalar aracılığıyla elektronik ceza işlemleri gerçekleştiriliyor.

Yapılan denetimlerin sonuçları oldukça etkili oluyor. Bediüzzaman Bulvarı'nda gerçekleştirilen bir denetim sırasında, 1 halk otobüsü ve 1 otomobilin kırmızı ışık ihlalleri dron kamerası tarafından tespit edildi. Bu ihlaller sonucunda iki sürücüye toplamda bin 902 TL para cezası kesildi.

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü, denetimlerin gece gündüz demeden süreceğini açıkladı. Bu uygulamalar, trafik güvenliğini artırmak ve sürücülerin trafik kurallarına uymasını teşvik etmek amacıyla devam edecek. Dron teknolojisinin kullanımıyla trafikteki disiplinin korunması hedefleniyor.