Kazada hayatını kaybedenlerin kimlikleri şu şekilde:

Hilal Çelebi (18)
Melisa Kor (19)
Edanur Çelik (20)
Semanur Tahtakılıç (22)
Durmuş Uysal (45)
Urguç Karadayı (51)Amasya'da Meydana Gelen Trafik Kazasında 6 Kişi Hayatını Kaybetti, 35 Kişi Yaralandı (2)
Bu acı olayda yaşamını yitiren 4 kişi Amasya Üniversitesi öğrencisiydi. Melisa Kor Reklamcılık, Edanur Çelik Turizm ve Otel İşletmeciliği, Semanur Tahtakılıç Posta Hizmetleri, Hilal Çelebi ise Yaşlı Bakımı Programı öğrencisiydi.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, kazada hayatını kaybeden öğrencilere başsağlığı dileyerek, "Kıymetli öğrencilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Amasya Üniversitesi ailesine başsağlığı dilerim" mesajını iletti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da olayla ilgili adli soruşturmanın başlatıldığını bildirdi.

Kazadan kurtulan Onur Demirtaş, kaza anını anlatarak, "Otobüse Ankara’dan binmiştim. Otobüs geç gelmişti. Kaza bir anda oldu. Dışarıdan birisi camı patlattı. Onun sayesinde otobüsten çıktık” ifadelerini kullandı.

Antalya Serik'te Ters Dönen Otomobilde Yaralı Arama Çalışmaları Devam Ediyor Antalya Serik'te Ters Dönen Otomobilde Yaralı Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Amasya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kazada 6 kişinin hayatını kaybettiği, 35 kişinin yaralandığı belirtilerek, yaralıların çevre hastanelere sevk edildiği açıklandı.

Kaza Yeri ve Zamanı: Kazanın meydana geldiği yer, Merzifon ilçesi yakınlarında bulunan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) olarak belirtilmiş. Ne yazık ki, metinde olayın tam tarihine dair bir bilgi verilmemiş.

Kaza Türü: Kazanın türü, bir yolcu otobüsünün devrilmesi olarak belirtiliyor. Otobüs, Erova Turizm firmasına ait ve plakası 60 ER 907 olarak verilmiş.Amasya'da Meydana Gelen Trafik Kazasında 6 Kişi Hayatını Kaybetti, 35 Kişi Yaralandı (1)Kazanın Sonuçları:

Can Kayıpları: Kazada 6 kişi hayatını kaybetmiş.
Yaralılar: Kazada 35 kişi yaralanmış. Yaralılar, çevredeki hastanelere sevk edilerek tedavi altına alınmış.
Ölenlerin Kimlikleri:

Hilal Çelebi (18)
Melisa Kor (19)
Edanur Çelik (20)
Semanur Tahtakılıç (22)
Durmuş Uysal (45)
Urguç Karadayı (51)
Ölenlerin Statüsü: Metinde, ölen 4 kişinin Amasya Üniversitesi öğrencisi olduğu belirtilmiş. Ayrıca, öğrencilerin hangi bölümlerde okuduğu da açıklanmış.

Üniversite Rektöründen Başsağlığı Mesajı: Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, kazada hayatını kaybeden öğrenciler için başsağlığı mesajı yayımlamış.

Adalet Bakanının Mesajı: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kazayla ilgili adli soruşturmanın başlatıldığını belirtmiş.

Kazadan Kurtulan Tanıklık: Kazadan kurtulan bir vatandaş, olay anını anlatarak, otobüsün gecikmeli olduğunu ve kazanın aniden meydana geldiğini ifade etmiş.Amasya'da Meydana Gelen Trafik Kazasında 6 Kişi Hayatını Kaybetti, 35 Kişi YaralandıValilik Açıklaması: Amasya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kazada 6 kişinin hayatını kaybettiği, 35 kişinin yaralandığı ve yaralıların hastanelere sevk edildiği belirtilmiş.

Trafik kazasının meydana gelmesiyle ortaya çıkan acı olayın detaylarını içeriyor. Kazada kaybedilenlerin genç öğrenciler olduğu, üniversitenin rektörünün başsağlığı mesajı ile Adalet Bakanı'nın adli soruşturma başlatıldığına dair bilgiler de metinde yer alıyor.