Angelina Jolie: Dünya Adaleti ve İnsan Hakları Üzerine Çarpıcı Açıklamalar

Yaklaşık 20 yıl önce BM çatısı altında çalışmaya başladığını belirten Jolie, insan haklarına yönelik hedefleri olduğunu vurgulayarak, "İnsan haklarına ilişkin bir fikir vardı. Buna göre haklar belirlenir, bir şeyler için dik durulur ve yapılması gerekenler yapılmayınca tepki olacağına dair bir fikrim vardı." dedi.

MasterChef Türkiye 2024: Ana Kadroya Giren Üçüncü İsim Onur Oldu MasterChef Türkiye 2024: Ana Kadroya Giren Üçüncü İsim Onur Oldu

Dünyadaki Adaletsizlik: Jolie'nin Gözünden Gerçekler

Jolie, zaman içinde dünyadaki adaletsizlikleri anlama sürecinin, insan haklarına dair idealist düşüncelerini sarsıcı bir şekilde etkilediğini ifade etti. "İnsan hakları var ama kim için var? Bazen bunlar, bazen de onlar için var. Ama bazen de bir grup için hiç yok." sözleriyle adaletin ve insan haklarının herkes için eşit işlemediğine dikkat çekti.

Gazze Saldırıları ve İnsanlık Dışı Muamele

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına sert tepki gösteren Jolie, Instagram'da yaptığı paylaşımda, "Bu, Gazze'de kaçacak yeri olmayan hapsolmuş nüfusun kasten bombalanmasıdır. Gazze, yaklaşık 20 yıldır bir açık hapishaneydi ve hızla toplu mezarlık oluyor." ifadelerini kullandı.

Gazze'de çocukların ve ailelerin öldürülmesine vurgu yaparak, "Milyonlarca Filistinli sivil, çocuk, kadın ve aileler, dünya izlerken ve birçok hükümetin aktif desteğiyle uluslararası hukuka karşı gıdadan, ilaçtan ve insani yardımdan mahrum bırakılarak, topluca cezalandırılıyor ve insanlık dışı muamele görüyor." şeklinde çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu.

Jolie'nin Çağrısı ve Dünya Liderlerine Eleştiri

Jolie, paylaşımında "İnsani ateşkes talep etmeyi reddederek ve BM Güvenlik Konseyi'nin taraflara ateşkesi dayatmasına engel olarak dünya liderleri de bu suçlara ortak oluyor." sözleriyle dünya liderlerine eleştirilerini sürdürdü.

Editör: Kader GÜL