Ankara Hava Durumu Ankara İçin Bugün, Yarın ve 15 Günlük Hava Durumu Nasıl Olacak? 27 Nisan 2024 Ankara Hava Durumu Ankara İçin Bugün, Yarın ve 15 Günlük Hava Durumu Nasıl Olacak? 27 Nisan 2024

Ankara'nın Mamak ilçesinde yaşanan trajik bir olayı anlatıyor. Şizofreni hastası olduğu belirtilen Şahin Şaşırmaz, aynı evde yaşadığı öğretmen kardeşi Songül Şaşırmaz'ı bıçaklayarak öldürmüş, diğer kardeşi Abbas Şaşırmaz'ı da yaralamış. Şahin Şaşırmaz daha sonra Songül Şaşırmaz'ın başını baltayla ayırmış. Yaralanan Abbas Şaşırmaz, kaçarak kendi imkanlarıyla sağlık ocağına gitmiş. Şahin Şaşırmaz olayın ardından polis tarafından gözaltına alınmış ve mahkemece tutuklanmış.

Şahin Şaşırmaz'ın yargılanması başlamış ve davanın ilk duruşmasında sanık, müştekiler ve taraf avukatları hazır bulunmuş. Şahin Şaşırmaz, kardeşlerini sevdiğini ve bilerek zarar vermediğini iddia ederek, hastalığı ve ilaç kullanımı hakkında bilgi vermiş. Olay gününü hatırlamadığını ifade etmiş ve hastaneye yatıp tedavi olmak istediğini belirtmiş.

Yaralanan Abbas Şaşırmaz ise olaya dair ifadesini Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla vermiş. Kardeşinin uykusuzluk yaşadığını ve zihninin bulandığını söylemiş, ayrıca Şahin'in annelerinin ölümünden sonra da etkilendiğini anlatmış.

Abbas Şaşırmaz'ı ise yaralamıştır. Olayın detayları ve şüphelinin mahkemeye verilmesiyle ilgili bilgiler bu haberde yer alıyor. Bu üzücü olayın ardından yapılan soruşturma sonucunda, Şahin Şaşırmaz hakkında ağabeyi Abbas Şaşırmaz'a karşı 'kardeşini tasarlayarak öldürmeye teşebbüs' suçundan 20 yıla kadar hapis talebiyle iddianame hazır

Olay günü evde bulunan abla M.Y. de Şahin Şaşırmaz'ın sürekli olarak ölüm tehditleri savurduğunu belirtmiş. Songül Şaşırmaz'ın olay günü kendisini arayarak Şahin'in yanına gideceğini söylediğini anlatmış. Şahin'in sürekli planlar yaptığını ve Songül'e sarılıp ağladığını ifade etmiş. Olay anını gözlemlemediğini belirtmiş.

Mahkeme, rapor alınması için Adli Tıp Kurumu'ndan istekte bulunarak duruşmayı 31 Ocak tarihine ertelemiş.

İnsan hayatının değerini anlamak ve mental sağlık konularına dikkat çekmek önemlidir. Ayrıca, benzer olayların önlenmesi için toplumun bilinçlenmesi ve destek mekanizmalarının güçlendirilmesi gereklidir.

Editör: Kader GÜL