Antalya'nın Kepez ilçesinde gerçekleşen tarihi eser kaçakçılığı operasyonu sonucunda jandarma ekipleri, ellerinde tarihi eserleri satmaya çalışan 5 şüpheliyi yakaladı. Antalya İl Jandarma Komutanlığı Kepez İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonda, şüphelilerin evlerinde yapılan aramada Helenistik, Roma ve Likya dönemlerine ait 656 sikke, 639 yüzük, 92 obje, 94 kolye ucu, 1 kolye, 5 taş obje, 13 mühür, 6 ok, ve 1 taş heykel olmak üzere toplam bin 504 parça tarihi eser ele geçirildi.

Jandarma ekipleri, tarihi eser kaçakçılığı operasyonu kapsamında 5 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin ellerinde bulundurduğu tarihi eserler, uzman ekipler tarafından incelenerek tarihi ve kültürel değerleri belirlenecek. Ayrıca, tarihi eserlerin nasıl ve nereden temin edildiği konusunda detaylı soruşturmalar sürdürülüyor.

Son Dakika Antalya'da Faciadan Dönüldü Son Dakika Antalya'da Faciadan Dönüldü

Tarihi eser kaçakçılığı, ülkemizin kültürel mirasına büyük zarar veren bir suç türüdür. Bu tür operasyonlar, tarihi eserlerin korunmasına yönelik önemli adımlardan biridir. Olayın ardından şüphelilerin mahkemeye çıkarılması ve yargılanmaları bekleniyor. Tarihi eserlerin korunması ve kaçakçılığının önlenmesi, ülkenin kültürel zenginliği için büyük bir öneme sahiptir.