İynemli, filmin çekimleri sırasında en çok etkilendiği sahneyi anlatarak, "Atatürk’ün 1934’te Anzak annelerine yazdığı bir mektup var. Biz o mektubu Çanakkale Savaşı’nın sonunda kullandık. O sahneyi çekmeden önce 15 dakika kendime gelemedim" dedi.

Pierce Brosnan, Yeni James Bond için Cillian Murphy'yi Önerdi Pierce Brosnan, Yeni James Bond için Cillian Murphy'yi Önerdi

Gala gösterimine Aras Bulut İynemli'nin yanı sıra, Songül Öden, Esra Bilgiç, Mehmet Günsür, Sarp Akkaya, filmin yönetmeni Mehmet Ada Öztekin, yapımcılığı üstlenen Saner Ayar ve diğer isimler katıldı.Aras Bulut İynemli Atatürk'ü Canlandırırken Yaşadığı Unutulmaz An (1)Film, aslında Disney Plus platformunda 6 bölümlük bir dizi olarak yayımlanması planlanmış ancak daha sonra platformdan kaldırılmıştı. Yapımcı Ayar, bu süreci anlatarak, "Disney’in bu kararı Türkiye’ye özel bir karar değil. Disney’in bu kararı, Amerika dışındaki bütün pazarlarda yerel üretimi durdurmak üzere" açıklamasını yaptı.

Filmin yönetmeni Mehmet Ada Öztekin ise projenin uzun, yorucu, ağır ancak gurur verici olduğunu belirtti. Emre Mete Sönmez, Mustafa Kemal Atatürk'ün çocukluğunu canlandırdığı için gurur duyduğunu ifade etti.

Film, Atatürk'ün çocukluğundan başlayarak Milli Mücadele sürecini anlatarak, kendi ve ülkesinin kaderini değiştiren bir liderin hikayesini işliyor.

Filmin özel bir bölümü 29 Ekim'de televizyonda yayınlanacak, ardından birinci bölümü 3 Kasım'da, ikinci bölümü ise 5 Ocak 2024'te vizyona girecek.