Bahçeli, Meclis'te yaptığı grup toplantısında, hiçbir organın mahkemelere emir veremeyeceğini vurgulayarak, "Yargı yetkisinin kullanılması ile ilgili beyanda bulunamaz. Mahkeme kararları değiştirilemez" dedi.

Alışveriş Merkezinde Binlerce Dükkan Kül Oldu Alışveriş Merkezinde Binlerce Dükkan Kül Oldu

Osman Kavala, 2 bin 380 gündür tutuklu bulunduğu Marmara Cezaevi'nde, Gezi Parkı protestolarıyla bağlantılı olduğu iddiasıyla tutuklu bulunuyor. Ancak, ulusal ve uluslararası birçok kuruluş, Kavala'nın tutukluluğunu keyfi ve hukuka aykırı buluyor. Bu kuruluşlar, Kavala'nın derhal serbest bırakılması çağrısında bulunuyorlar.

Bahçeli'nin açıklamalarıyla birlikte, Türkiye'de yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı yeniden gündeme geldi. Hukukun üstünlüğü ilkesi, demokratik bir toplumun temel taşlarından biridir ve herkesin adil yargılanma hakkı vardır. Bu nedenle, herkesin hukuki süreçten geçerek adaletin tecelli etmesini beklemesi gerekmektedir.

Öte yandan, Bahçeli'nin Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'yi eleştirmesi de dikkat çekici. Selvi'nin yazısında, Erdoğan-Özel görüşmesine damga vuracak Kavala dosyasına değinmesi ve Kavala'nın serbest bırakılması gerektiğini ima etmesi, Bahçeli'nin tepkisini çekmiş görünüyor.

Türkiye'de hukukun üstünlüğü ve adil yargılanma hakkı herkes için geçerli olmalıdır. Devletin, hukukun üstünlüğü ilkesine uygun şekilde hareket etmesi, demokrasinin güçlenmesine ve toplumsal barışın sağlanmasına katkı sağlayacaktır.