Balıkesir Üniversitesi, MRS Havacılık, Uzay Sanayi Simulasyon Makine Ltd. Şti. ile iş birliği protokolü imzaladı. Protokol, üniversite ve sanayi iş birliğini güçlendirmeyi amaçlıyor. Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu ve MRS Havacılık, Uzay Sanayi Simulasyon Makine Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Sarı'nın katılımıyla imzalanan anlaşma ile Balıkesir Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. firmasının MRS Havacılık, Uzay Sanayi Simulasyon Makine Ltd. Şti.'ye ortak olması öngörülüyor. Aynı zamanda MRS Havacılık, Uzay Sanayi Simulasyon Makine Ltd. Şti. firması, üniversitedeki akademisyenlerden danışmanlık ve destek hizmetleri alacak. İş birliği protokolünün, üniversite-sanayi iş birliğine olumlu katkı sağlayacağı belirtiliyor.

Balıkesir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın Yaşı, Nereli ve Siyasi Kariyeri Nedir? Balıkesir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın Yaşı, Nereli ve Siyasi Kariyeri Nedir?

Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay, ve Prof. Dr. Fatih Satıl ile Balıkesir Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. Şirket Müdürü Prof. Dr. Şükrü Metin Pancarcı da imza töreninde hazır bulundu. İmzalanan protokol, üniversite ile sanayi arasındaki iş birliğinin artırılmasını ve inovasyon çalışmalarının desteklenmesini hedefliyor. Bu iş birliği sayesinde her iki taraf da karşılıklı faydalar elde etmeyi amaçlıyor.