29 Aralık 2023 tarihinde sona eren bedelli askerlik başvuruları, binlerce adayın heyecanlı bir bekleyişe girmesine neden oldu. Peki, bu adaylar, bedelli askerlik yerlerinin açıklanacağı tarih ve güncel ücret bilgisi için neler yapıyorlar? Gözler, Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklamalarında bulunuyor.

2024 Ocak Bedelli Askerlik Yerleri Sorgulama Ekranı Rağbet Görüyor

Geçtiğimiz yıl başvuruda bulunan binlerce asker adayı, bu yılın vatani görevini yerine getirecek olmanın heyecanını yaşıyor. 2024 yılı bedelli askerlik yerleri hakkındaki merak, tarih araştırmalarıyla birleşiyor. Bu noktada, 2024 Ocak ayında bedelli askerlik yerleri ne zaman açıklanacak, celp ve sevk tarihleri belli oldu mu? Detaylar haberimizde.

Bedelli Askerlik Ücreti Güncellendi: Ne Kadar?

2024 yılının ilk yarısında bedelli askerlik yapmak isteyenler için ödenecek miktar belli oldu. Memur maaşlarına yapılan yüzde 49,25 oranındaki zamla birlikte, bedelli askerlik ücreti 122 bin 351 lira 4 kuruştan 182 bin 608 lira 92 kuruşa yükseldi. Bu ücretin Haziran ayının sonuna kadar geçerli olacağı belirtilirken, Temmuz ayında yeni memur maaş katsayısıyla birlikte bedelli askerlik ücretinin değişeceği ifade edildi.

Bedelli Askerlik Yerleri Açıklanma Tarihi Belirsiz

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, bedelli askerlikten yararlanacak olan yükümlülerin kimlikleri, celp ve sevk dönemleri ile temel askerlik eğitimini alacakları birlikler, 2024 yılı Ocak ayında e-Devlet ve askerlik şubelerinden duyurulacak. Ancak, bedelli askerlik yerlerinin açıklanacağı tam tarihle ilgili henüz bir duyuru yapılmadı.

Bedelli Askerlikte Yol Parası: Ptt Şubelerinden Kolay Alım İmkanı

Bedelli askerlik sürecinde sevkinize ilişkin yol masrafınız, sevk evrakınızı aldıktan sonra 3 iş günü içerisinde Ptt'ye aktarılmaktadır. Başvurunuzu kimlik belgenizle yaparak, "Asal Ödemeleri" olduğunu beyan ederek yol masrafınızı herhangi bir Ptt şubesinden kolayca alabilirsiniz.

Bedelli Askerlik Celp Dönemi ve İşleyişi

  1. Bedelli askerlikten yararlanacak yükümlü sayısı Genelkurmay Başkanlığı ile koordine edilerek Milli Savunma Bakanlığı tarafından tespit edilir. Bu yükümlülerin temel askerliklerini yapacakları birlikleri ve bu birliklerin kontenjanları, Genelkurmay Başkanlığı tarafından 31 Aralık tarihine kadar Milli Savunma Bakanlığı'na bildirilir.

  2. İstekli sayısının bedelli askerlikten yararlandırılacak yükümlü sayısından fazla olması durumunda, yararlandırılacak olanlar Milli Savunma Bakanlığı tarafından belirlenen tarihlerde sınıflandırma kurulunca kura çekimi ve sınıflandırma işlemleri bir sonraki yılın ocak ayı içerisinde gerçekleştirilir. İstekli sayısı yetersizse, tüm istekliler kuraya tabi tutulmaksızın bedelli askerlik hizmetinden yararlandırılır.

    Donald Trump'a Pensilvanya Mitinginde Silahlı Saldırı Donald Trump'a Pensilvanya Mitinginde Silahlı Saldırı
  3. Yükümlülerin kuvvet komutanlıklarına tahsisi, sınıflandırılması ve temel askerlik eğitimini alacakları birlik komutanlıklarına dağıtımı, sınıflandırma kurulu tarafından yapılır.

Editör: Kader GÜL