Riskli Gebeliğin Ardından Dağ Köyünde Beklenmedik Doğum

Bursa'nın dağ yöresine bağlı Büyükorhan ilçesine ait Kınık köyünde, riskli bir gebelik nedeniyle sezaryen doğumu planlanan Yeter Durmuş, 37 haftalık hamilelik sürecinin sonunda gece saatlerinde doğum sancıları yaşamaya başladı. Ancak hastaneye yetişme imkanı olmadığı için, köydeki sağlık evinde görevli Ebe Gözde Birdal, hızla müdahale etti ve sağlıklı bir kız bebek dünyaya getirildi.

Oyuncu Nevra Serezli Kaç Yaşında ve Kaç Çocuğu Var? Biyografisi ve Kariyeri Hakkında Bilgiler Oyuncu Nevra Serezli Kaç Yaşında ve Kaç Çocuğu Var? Biyografisi ve Kariyeri Hakkında Bilgiler

Bir Anne ve Bebek Öyküsü

Yeter Durmuş, daha önce iki kez ölü doğum yapmış ve bu nedenle riskli bir gebelik süreci geçirmişti. Bu nedenle hamileliği sıkı bir takip altındaydı. Ancak 23 Eylül Cumartesi gecesi, eşinin yer altında çalıştığı maden ocağında doğum sancıları başladı. Eşi ile iletişim kurmak isteyen ancak ulaşamayan Durmuş, aynı maden ocağında çalışan sağlık evinde görevli Ebe Gözde Birdal'ın yardımına koştu.

Anlık Müdahale

Ebe Gözde Birdal, durumu öğrenince hemen Yeter Durmuş'un yanına gitti. Durumu değerlendiren Birdal, doğumun başladığını fark etti ve hemen müdahale etmeye başladı. Zorlu bir sürecin ardından sabahın ilk saatlerinde sağlıklı bir kız bebek dünyaya geldi.

Doğum Sonrası Kontrol

Doğumun ardından anne ve bebeği kontrol etmek amacıyla Bursa Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Bu sıradışı doğum hikayesi, hızlı ve doğru müdahalenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Anne ve bebeği sağlıklı bir şekilde hastaneye ulaştırılarak tedavi altına alındı.

Editör: Seniha BESLER