Boy uzatmanın püf noktaları her bireyin araştırarak bilgi sahibi olmak istediği konulardan biridir. Boy nasıl uzatılır? Boy uzatma teknikleri, egzersizleri nelerdir? Boy uzatması hakkında sizlere detaylı bilgiler derledik.

Boy Nasıl Uzatılır?

Kısa boylu olmak, kişileri görsel açıdan rahatsız edebiliyor. Boylarının kısa olması nedeniyle rahatsız olan çok fazla sayıda insan bulunuyor. İnsanlar boylarını uzatabilmek adına, çok farklı araştırmalar yapabiliyor. Özellikle boy takıntısı olan bireyler, boylarını kolayca uzatabilmenin yollarını arıyor. Boy uzamaları genellikle ergenlik çağının sona ermesiyle durur. Kişiler ergenlik döneminde yapacağı egzersizlerle veya sporlarla boyunu normalden daha fazla uzatabilir.

Kemoterapi Sonrası Hormonal Dengenin Sağlanması İçin Ne Yapılmalı? Kemoterapi Sonrası Hormonal Dengenin Sağlanması İçin Ne Yapılmalı?

Erişkinlerin boylarını uzatması mümkün olsa da, çok büyük bir uzama beklenmesi doğru değildir. Yetişme süreci tamamlanan bireyler, boylarını uzatmanın mümkün olmadığını düşünür. Yapılan bazı araştırmalarda, boy uzatma adına yapılacak bazı tüyolar bulunuyor. Kalın taban ayakkabı giymek gibi seçenekler, geçici boy uzatma seçenekleri arasında yer alıyor.

Boy uzatmak adına yapılacak olan egzersizler internette en çok aranan egzersizler arasındadır. Boy uzunluğu genellikle genetik bir sorun olabiliyor. Ailesinde kısa boylu olan bireyler bulunuyorsa, aileden mutlaka birkaç kişi kısa boylu olabiliyor. Boyların uzaması yapılacak egzersizlerle mümkündür. Eski dönemlerde boyun uzun olması isteyenler, basketbol oynayarak boyunu uzatabiliyordu.

Günümüze baktığımızda basketbol oyuncularının uzun boylu olduğu görülüyor. Kişiler yapacağı zıplama ve esneme egzersizleriyle biraz da olsa boylarını uzatabilir. Kişilerin yaşları ilerledikçe, genellikle boy oranı aynı kalır. Erişkin bireylerin boylarını en fazla 1 ile 2 cm arasında uzatabilir. BU HABEİ ÖZGÜNLEŞTİR.

Editör: Kader GÜL