Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, Türkiye'deki Müslümanları Filistin'deki zorbalığa karşı cesaret ve dayanışma çağrısı yaparak, "Küçük Filistinli çocuklar kadar cesaretiniz yok mu? İmanınız yok mu?" dedi. Canpolat, Bitlis'te partisinin il başkanları ile bir araya geldikten sonra esnafı ziyaret ederek misyonlarını anlattı.

Kadir Canpolat, Filistin ve Türk bayrakları önünde yaptığı basın açıklamasında, Filistin topraklarının Selahaddin Eyyubi'den emanet kaldığını vurgulayarak, Osmanlı torunları olarak Hazreti Fatih'in emaneti olan İstanbul'a ve Selahaddin Eyyubi'nin emaneti Kudüs'e sahip çıkılması gerektiğini ifade etti. Canpolat, Filistin halkına yönelik zulmü ve nüfusun yok edilmesini eleştirerek, İsrail'in devlet olmasına izin verilmemesi gerektiğini belirtti.

Türkiye'deki Müslümanlara çağrıda bulunan Canpolat, "O küçük Filistinli çocuklar kadar cesaretiniz yok mu? İmanınız yok mu? Vicdanınız yok mu? Onlar Hazreti Muhammed'in ümmeti olduğu kadar sizler de değil misiniz? İslamiyet'i aşağılamaya çalıştılar, ama kendileri aşağılandı. Kur'an-ı Kerim'i yakmaya çalıştılar, ama kendilerini yaktılar. Filistin'e bombalar atmaya çalışıyorlar, ama o bombalar kendi başlarında patlıyor. Yeri ve zamanı geldiğinde o bölgeden İsrail silinecek, çünkü biz adaleti ve barışı tesis etmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Canpolat, Müslümanların Filistin için birlik olmaları gerektiğini ve uluslararası toplumun bu zulme karşı sesini yükseltmesi gerektiğini vurgulayarak, çocuklara sahip çıkılması gerektiğini ifade etti. "O küçük Filistinli çocuklar kadar cesaretiniz yok mu?" sorusuyla, Müslümanları daha fazla duyarlılık ve eyleme çağırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Kritik Açıklamalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Kritik Açıklamalar

Filistin'deki zorbalık ve çatışmalar, uluslararası toplumun dikkatini çeken bir konu olmaya devam ediyor ve bu tür çağrılar, bu meseleye dikkat çekmeye yönelik önemli adımlardan biri olarak kabul ediliyor.

Editör: Seniha BESLER