Artvin Valiliği önünde gerçekleştirilen bir törenle karşılanan Ünsal, protokol üyeleriyle tanıştıktan sonra çevredeki vatandaşlar ve esnafla selamlaştı. Valilik hatıra defterini imzaladıktan sonra yaptığı açıklamada, görevini layık görenlere teşekkür etti.

Devlet Bahçeli: Diyarbakır Barosu'nun Provokasyon Çabası Kabul Edilemez Devlet Bahçeli: Diyarbakır Barosu'nun Provokasyon Çabası Kabul Edilemez

Ünsal, Artvin'in doğa turizminde öne çıkan bir destinasyon olduğunu belirterek, aynı zamanda ülkenin önemli enerji üretim merkezlerinden biri olduğuna vurgu yaptı. Bu bağlamda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hükümet, milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, muhtarlar, siyasi partiler ve halkın desteğiyle güzel işlere imza atacaklarını ifade etti. Ünsal, Artvin'in gelişimi için büyük çaba sarf edeceklerini ve birlikte hareket ettikleri sürece tüm zorlukların üstesinden geleceklerini belirtti.

Cengiz Ünsal, Malatya'nın Hekimhan ilçesinde 1975 yılında doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Malatya Hekimhan'da tamamlamış, lise eğitimini ise Ankara Çankaya Lisesi'nde almıştır. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur.

Kariyerine 2000 yılında Mülki İdare Amirliği Mesleği olarak Uşak İli Kaymakam Adayı olarak başlamıştır. Daha sonra şu görevlerde bulunmuştur:

2001 yılında Manisa Sarıgöl Kaymakam Vekilliği görevinde bulunmuştur.
2002 yılında Manisa Kırkağaç Kaymakam Vekilliği görevinde bulunmuştur.
Bu süreçte Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde Yönetim Bilimleri alanında yüksek lisans yapmış ve İngiltere Leicester Üniversitesi'nde yurtdışı stajı yapmıştır.
2003 yılında Yozgat Saraykent Kaymakamlığı görevinde bulunmuştur.
2003-2005 yılları arasında Aksaray Sarıyahşi Kaymakamlığı görevinde bulunmuştur.
2005-2006 yıllarında Gümüşhane Vali Yardımcılığı görevini üstlenmiştir.
2006-2008 yıllarında Kırıkkale Delice Kaymakamlığı görevinde bulunmuştur.
2008-2012 yılları arasında Elazığ Karakoçan Kaymakamlığı görevinde bulunmuştur.
2012-2016 yılları arasında Çankırı Çerkeş Kaymakamlığı görevini yapmıştır.
2016-2020 yılları arasında Bolu Gerede Kaymakamlığı görevinde bulunmuştur.
2020-2022 yılları arasında İstanbul Ümraniye Kaymakamlığı görevinde bulunmuştur.
Son olarak, 11 Ağustos 2022 tarihli ve 2022/392 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Sincan Kaymakamlığı görevine atanmıştır.

Cengiz Ünsal evli birisi olup, iki çocuk babasıdır ve İngilizce bilmektedir.

Editör: Kader GÜL