CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin soruşturmada, eski CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağırıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, CHP İl Başkanlığında çekildiği iddia edilen ve sosyal medyada paylaşılan para sayma görüntüleriyle ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor. Bu kapsamda, şüpheli Ali Rıza Braka'nın savcılıkta, "CHP adına süreci o tarihte İl Başkanı olan Canan Kaftancıoğlu yürütüyordu. Kendisiyle 6 Kasım 2019'da Beyoğlu 3. Noterliği'nde satış sözleşmesi imzaladık." şeklindeki ifadesiyle isminden söz ettiği Kaftancıoğlu'nun "şüpheli" olarak ifadeye çağırıldığı öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı sosyal medya hesaplarında, "Fatih Keleş'in CHP İstanbul İl Başkanlığında para destelerini sayarken çekilen görüntüleri ortaya çıktı." notuyla paylaşılan görüntülere ilişkin maddi gerçeğin ortaya çıkarılması, suç ve suç unsuru bulunup bulunmadığının tespit edilmesi amacıyla resen soruşturma başlatmıştı.

Soruşturma kapsamında İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş, eski CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas ve eski CHP İstanbul İl Başkanlığı Basın Danışmanı Can Poyraz'ın şüpheli olarak savcılıkça ifadesi alınmıştı. Keleş, "Parayı avukatlık ofisinde CHP İstanbul il binasını satan Ali Rıza Braka teslim aldı." şeklinde ifade vermişti.

Eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, yaşanan gelişmelerle ilgili olarak sessiz kalmayı tercih etti. Konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Soruşturma devam ediyor. Benim de gerektiğinde savcılığa ifade vermeye hazır olduğumu kamuoyuna saygıyla duyururum." ifadelerini kullandı.

Soruşturmanın detayları ve ilerleyen süreç hakkında henüz net bir bilgi bulunmamakla birlikte, kamuoyu tarafından yakından takip edilmektedir. Soruşturma sonucunda ortaya çıkacak gelişmelerin, siyasi arenada da yankı bulması beklenmektedir.

Erdoğan-Özel Görüşmesi: 'Kavala' Dosyası Gündemi Sarsacak! Erdoğan-Özel Görüşmesi: 'Kavala' Dosyası Gündemi Sarsacak!

Bu gelişmelerin ardından, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda görev yapan diğer isimlerin de yakın takibe alınması ve soruşturmanın genişletilmesi ihtimali göz önünde bulundurulmaktadır. Ancak, henüz resmi bir açıklama yapılmamış olup, sürecin nasıl ilerleyeceği merakla beklenmektedir.

Eski CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun, soruşturma kapsamında vereceği ifadenin, siyasi kariyeri üzerindeki etkisi de merak konusudur. Kaftancıoğlu'nun ifadesinin detayları ve soruşturmanın seyrine göre, gelecekte parti içinde ve genel siyasette nasıl bir konumda olacağı belirlenecektir.

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda yaşanan bu gelişmeler, Türk siyasi hayatında önemli bir yer tutmaktadır. Soruşturmanın sonucu ve ortaya çıkacak gelişmeler, yakından takip edilerek kamuoyuyla paylaşılacaktır.