Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 2018 yılında meydana gelen ve 7'si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasına ilişkin davanın karar duruşması bugün görülüyor. Davada 13 sanık yargılanıyor.

Çorlu'da yaşanan tren kazası, Türkiye'nin en büyük demiryolu facialarından biri olarak tarihe geçti. 8 Temmuz 2018'de meydana gelen kazada, İstanbul-Halkalı seferini yapan yolcu treni raydan çıkmış ve köprü üzerindeki raylardan düşmüştü. Kazada, 7'si çocuk 25 kişi hayatını kaybetmiş, 340 kişi yaralanmıştı.

Tekirdağ'da Yolcu Minibüsüne Çarpan TIR Faciasında 5 Ölü, 10 Yaralı Tekirdağ'da Yolcu Minibüsüne Çarpan TIR Faciasında 5 Ölü, 10 Yaralı

Davanın bugünkü karar duruşması, uzun bir sürecin sonunda gerçekleşiyor. Davada, TCDD Taşımacılık A.Ş. çalışanları, TCDD 1. Bölge Müdürlüğü çalışanları ve makinistler olmak üzere toplamda 13 sanık yargılanıyor. Sanıklar, "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak" suçundan dolayı yargılanıyor.Çorlu'daki Tren Kazası Davası Karar Günü Geldi!

Karar duruşması, Çorlu Halk Eğitim Merkezi'nde yapılıyor. Davayı takip edenler arasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve kazada hayatını kaybedenlerin yakınları bulunuyor.

Duruşma öncesinde İsmet İnönü Parkı'nda bir araya gelen Özgür Özel, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Çorlu'da yaşanan trajedinin unutulmaması gerektiğini ve sorumluların cezalandırılması gerektiğini belirtti. Özel, ayrıca, "Çorlu'da annelerin, ailelerin direncinin bütün mazlum ve mağdurlara örnek olması gerektiğini" ifade etti.

CHP lideri, kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla bir araya gelerek, onların acılarını paylaştı ve desteklerini sundu. Özel, ayrıca, halkın adalet taleplerine vurgu yaparak, "Geçen sefer söylemiştik, çok daha kararlı, çok daha güçlü ve çok daha kalabalık geleceğiz diye. Bunu sağlayan halkın iradesi. 31 Mart'ta her türlü adaletsizliğe 'dur' dediler. Geçen sefer kararı yerel seçimlerden sonraya bırakanlar, bugün bir kere daha düşünsünler" dedi.

Özel'in açıklamaları, kazada hayatını kaybedenlerin yakınları ve davayı takip edenler tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Özel, açıklamalarının ardından, tren kazasında yaşamını yitirenlerin yakınlarıyla birlikte Halk Eğitim Merkezi'ne yürüyüşe geçti.

Çorlu'daki tren kazası davası, Türkiye'de ulaşım alanında yaşanan ihmallerin ve güvenlik eksikliklerinin bir sonucu olarak değerlendiriliyor. Kazada hayatını kaybedenlerin aileleri ve toplum genelinde adalet talepleri önemli bir yer tutuyor.

Davanın sonucu, Türkiye'de benzer kazaların yaşanmaması ve ulaşım güvenliğinin artırılması adına da büyük bir önem taşıyor. Toplumun beklentisi, davanın adaletli bir şekilde sonuçlanması ve sorumluların gereken cezayı alması yönünde yoğunlaşıyor.

Çorlu'daki tren kazası davasının karar duruşmasıyla ilgili detaylar geldikçe haberimizi güncelleyeceğiz.

Editör: Kader GÜL