Hedeflerinin ise bu rakamı 15 milyar dolara çıkarmak olduğunu söyledi. Bu doğrultuda atılan emin adımlarla ilerlediklerini vurgulayan Erdoğan, Romanya'da faaliyet gösteren yaklaşık 19 bin Türk şirketinin başarısının ve iki ülke arasındaki dostluğun önemli katkılar sağladığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Ciolacu Arasında Yapılan Anlaşmalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu ile yaptığı görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Heyetler arası görüşmenin ardından imzalanan 6 anlaşma ile ilgili de açıklamalarda bulundu. İmzalanan anlaşmalar şunlardır:

AK Parti'de Toplu İstifalar, AK Parti'de Değişim Rüzgarları AK Parti'de Toplu İstifalar, AK Parti'de Değişim Rüzgarları
  1. Sosyal Güvenlik Anlaşmasının Uygulanmasına Yönelik İdari Anlaşma: Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Romanya Hükümeti arasında Ankara'da 6 Temmuz 1999'da imzalanan Sosyal Güvenlik Anlaşması'nın uygulanmasına yönelik idari anlaşma.

  2. Şehircilik Alanında İşbirliğine İlişkin Anlaşma: Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Romanya Hükümeti arasında şehircilik alanında işbirliğine ilişkin anlaşma.

  3. Turizm Alanında İşbirliğine Yönelik Mutabakat Zaptı: Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Romanya Ekonomi, Girişimcilik ve Turizm Bakanlığı arasında turizm alanında işbirliğine yönelik mutabakat zaptı.

  4. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Desteklenmesine Yönelik Mutabakat Zaptı: Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Romanya Ekonomi, Girişimcilik ve Turizm Bakanlığı arasında küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesine yönelik mutabakat zaptı.

  5. Kolluk Personelinin Eğitim ve Öğretimi Alanında İşbirliği Protokolü: Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Romanya Hükümeti arasında kolluk personelinin eğitim ve öğretimi alanında işbirliği protokolü.

  6. Diplomatik Temsilcilik ve Konsolosluk Mensuplarının Aile Fertlerinin Gelir Getirici İşlerde Çalışabilmelerine Dair Anlaşma: Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Romanya Hükümeti arasında diplomatik temsilcilik ve konsolosluk mensuplarının aile fertlerinin gelir getirici işlerde çalışabilmelerine dair anlaşma.

Bu anlaşmaların, Türkiye ile Romanya arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesine ve ekonomik iş birliğinin artmasına önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Ciolacu'nun görüşmeleri, iki ülke arasındaki dostluğun ve iş birliğinin daha da ileriye taşınması adına önemli bir adım olmuştur.

Editör: Kader GÜL