Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile İstanbul Vahdettin Köşkü'nde kritik bir görüşme gerçekleştirdi. Bu önemli buluşma, Türkiye-ABD ilişkilerindeki son gelişmeleri ele almak üzere gerçekleşti.

Diplomatik Gelişmeler ve F-16 Alım Süreci

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre, Bakan Fidan, bu sürecin neticelenmesinin beklendiğini açıklarken, İsveç konusunda ise nihai kararın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde olduğunu ifade etti.Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hakan Fidan'ın Antony Blinken İle Görüşmesi

İki Ülke Arasındaki İlişkilerin Odak Noktaları

Görüşme, Gazze'deki savaş, insani kriz, İsveç'in NATO'ya katılım süreci ve bölgesel konuların yanı sıra ikili ilişkileri de ele aldı. Dışişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, taraflar, bölgesel istikrar, güvenlik ve iş birliği konularında ortak çıkarları değerlendirdi.

Erdoğan'ın Blinken'ı Kabulü

Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ı kabul etti. Kabulde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ve ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake de hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi'nde aile fotoğrafında yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi'nde aile fotoğrafında yer aldı.

Orta Doğu Turu ve Gelecek Adımlar

Antony Blinken, Orta Doğu turunun bir parçası olarak Türkiye'yi ziyaret ediyor. Bu ziyaretin ardından sırasıyla Yunanistan, Ürdün, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, İsrail, Batı Şeria ve Mısır'ı ziyaret etmesi bekleniyor.

Editör: Kader GÜL