Yapılan açıklamalara göre, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı olarak bu yılın gelir vergisi şampiyonu olarak adını yazdırdı.

Kurumlar Vergisi Arenasında Şampiyonlar Belli Oldu

Gelirler İdaresi Başkanlığı tarafından açıklanan 2022 vergilendirme dönemine ait gelir vergisi ve kurumlar vergisi şampiyonları listesi de dikkat çekici isimleri içeriyor. Kurumlar vergisi kategorisinde birinci olan mükellefin ismi açıklanmazken, ikinci sırayı ise 21 milyar 419 milyon lira ile Garanti Bankası almış durumda.

Banka Faizi Hesaplama Nasıl Yapılır? Banka Faizi Hesaplama Nasıl Yapılır?

Gelir Vergisi Sıralamasında Dikkat Çeken İsimler

Gelir vergisi sıralamasında Selçuk Bayraktar'ın ötesinde dikkat çeken isimler de bulunuyor. İkinci sırayı Garanti Bankası alırken, listenin üçüncü sırasında ismini açıklamayan bir kurum yer alıyor. Ancak, bu sıralama dikkat çekici bir detayı daha beraberinde getiriyor. Listede 2, 4, 5, 6, ve 7'nci sıralardaki mükellefler, isimlerinin açıklanmasını istemiyor.

Gelir vergisi sıralamasında dördüncü sıradan onuncu sıraya kadar olan isimler arasında ise şu isimler yer alıyor:

    1. sıra: Mehmet Sinan Tara
    1. sıra: İsim açıklanmıyor
    1. sıra: İsim açıklanmıyor
    1. sıra: İsim açıklanmıyor
    1. sıra: Mehmet Ömer Koç
    1. sıra: İpek Kıraç
    1. sıra: İsim açıklanmıyor

Kuruşları Sayan Rahmi Koç

Gelir vergisi listesinde dikkat çeken bir diğer isim de Rahmi Koç oldu. Rahmi Koç, ödeyeceği 200 milyon 757 bin 695 lira ile en fazla gelir vergisi ödeyecek üçüncü isim olarak kendine yer buldu.

Kuruşları Sayan Kurumlar: Garanti Bankası Önde

Kurumlar vergisi şampiyonları arasında açıklanan ilk ve üçüncü sıradaki mükellefler, isimlerinin paylaşılmasını istemiyor. Ancak, ikinci sıradaki Garanti Bankası'nın 21 milyar 419 milyon 640 bin 283 lira vergi tahakkuk ettiği bilgisi dikkat çekiyor.

Editör: Kader GÜL