İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde terörle mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, Çanakkale, Hatay, Konya, Sakarya, Tekirdağ, Yalova ve Yozgat illerinde DEAŞ terör örgütüne yönelik 'Bozdoğan-29' operasyonlarının başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini duyurdu. Bu operasyonlar neticesinde toplam 23 şüphelinin yakalandığı belirtildi.Türkiye Genelinde Deaş'a Karşı Operasyon 23 Şüpheli Gözaltında (1)

Başarılı Operasyonların Detayları

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonların ülkenin çeşitli bölgelerindeki terör unsurlarına yönelik kararlı mücadelesinin bir göstergesi olduğunu vurguladı. Yerlikaya, 1 Haziran 2023 ile 22 Nisan 2024 tarihleri arasında Türkiye genelinde gerçekleştirilen toplam 1422 operasyonda 2 bin 991 şüphelinin yakalandığını, bunlardan 718'inin tutuklandığını ve 566'sının hakkında adli kontrol kararı verildiğini belirtti.

Son Dakika Anne ve Kızı Feci Kazada Hayatlarını Kaybetti Son Dakika Anne ve Kızı Feci Kazada Hayatlarını Kaybetti

Bakan Yerlikaya'dan Millete Teşekkür

Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle." ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamaları, Türkiye'nin terörle mücadelesindeki kararlılığını ve başarılı operasyonlarını bir kez daha gözler önüne seriyor. Türkiye, terör örgütleriyle etkin bir mücadele yürüterek ülkenin huzur ve güvenliğini sağlamaya devam edecektir.