SGK'nın güncellemesi sonucunda, staj ve çıraklık sigortası girişi yapılan kişilerin EYT kapsamı dışında kaldığı belirtilmektedir. Bu durum, özellikle emeklilik planlarını etkileyebileceğinden, tüm SGK kayıtlılarının E-Devlet üzerinden bilgilerini kontrol etmeleri önerilmektedir.

Aynı zamanda, ilk işe giriş tarihinin 8 Eylül 1999 ve öncesi olması durumunda emeklilik için yaş şartının doldurulması gerektiğini ve kadınlarda 58 yaş, erkeklerde ise 60 yaş şartının arandığını vurgulamaktadır. Ayrıca, uzun vade başlangıç tarihinin resmi olarak EYT başlangıcı sayılacağı belirtilmektedir.

Etkilenen kişilere yönelik olarak E-Devlet üzerinden SGK hizmet dökümlerini kontrol etmeleri ve emeklilik planlarını güncel bilgilere göre yeniden gözden geçirmeleri tavsiyesinde bulunmaktadır. Ayrıca, staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının EYT kapsamına dahil edilmesi için çeşitli eylemler düzenlediği ve bu eylemleri takip ederek haklarını savunabilecekleri belirtilmektedir.

Vergi Levhası Mayıs Sonuna Kadar Oluşturulacak Vergi Levhası Mayıs Sonuna Kadar Oluşturulacak

SGK'nın resmi açıklamalarını ve güncel bilgileri takip etmeleri gerektiğini vurgulamaktadır. Bununla birlikte, EYT ile ilgili yasal düzenlemeler ve güncel gelişmeler hakkında detaylı bilgi için SGK'nın resmi açıklamalarını ve ilgili haber sitelerini takip etmeleri önerilmektedir.