Elektrikli araç üreticisi Tesla, ilk çeyrekte yaşanan teslimat düşüşünün ardından küresel olarak araç fiyatlarında indirime gittiğini duyurdu. Bu indirimlerle birlikte, Tesla'nın araçları daha erişilebilir hale gelirken, piyasadaki rekabet de artıyor.

Tesla, Model 3'ün Çin'deki başlangıç fiyatını 14.000 Yuan azaltarak 231.900 Yuan'a (32.000 dolara) çekti. Aynı zamanda Almanya'da da Model 3'ün arkadan çekişli modelinin fiyatı şubat ayından bu yana 42.990 Euro'dan 40.990 Euro'ya (43.670,75 dolara) düştü.Tesla

Tesla'nın Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'daki diğer pazarlarda da benzer fiyat indirimleri yapması bekleniyor. Şirket, Türkiye'de de önemli bir adım atarak Model Y'nin arkadan itişli versiyonunun fiyatını güncelledi. Bu güncellemeyle birlikte, Model Y'nin fiyatı 2,7 milyon TL seviyesinden 1,8 milyon TL'nin altına indi.Tesla (1)

Tesla'nın bu fiyat indirimleri, elektrikli araçların daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayabilir. Özellikle Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde, elektrikli araçların yaygınlaşması ve çevre dostu ulaşımın teşvik edilmesi adına önemli bir adım olarak görülebilir.

Bu indirimlerle birlikte, Tesla'nın rakiplerinin de fiyat rekabetinde daha fazla zorlanması bekleniyor. Özellikle otomobil endüstrisindeki diğer markaların da benzer adımlar atması, elektrikli araçların daha da yaygınlaşmasını hızlandırabilir.

Sinan Ateş Cinayeti: 22 Şüpheli Hakkında Dava Açılacak Sinan Ateş Cinayeti: 22 Şüpheli Hakkında Dava Açılacak

Tesla'nın araç fiyatlarını düşürmesi, elektrikli araç sektöründe önemli bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor. Bu gelişmelerin, yakın gelecekte elektrikli araçların daha da yaygınlaşmasını ve çevre dostu ulaşımın teşvik edilmesini sağlayabileceği düşünülüyor.