DEM Parti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday belirleme sürecinde önemli bir açıklamayı kamuoyuyla paylaştı. Partinin Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Başak Demirtaş'ın adaylığıyla ilgili önemli bir kararın alındığı belirtildi.

Başak Demirtaş'ın Adaylığından Çekilmesi

DEM Parti MYK'sının açıklamasına göre, Başak Demirtaş ile yapılan istişareler sonucunda aday olmaması yönünde bir görüşe varıldı. Bu karar, partinin yetkili kurullarının tam bir uyum ve koordinasyon içinde aldığı bir karar olarak değerlendiriliyor.Dem Parti'den Başak Demirtaş'ın İstanbul Adaylığından Çekilmesi

Erdoğan Başkanlığında Yoğun Gündemle Kabine Toplantısı Yarın Erdoğan Başkanlığında Yoğun Gündemle Kabine Toplantısı Yarın

Partinin Resmi Açıklaması

DEM Parti MYK'sı tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Yetkili kurullarımız gelinen aşamada tüm seçenekleri masaya yatırarak gelişmeleri değerlendirmiş ve Başak Hanım’la bir araya gelerek tam bir uyum ve koordinasyon halinde ortaklaşarak aday olmaması görüşüne varılmıştır."

İstanbul Adayının Belirlenmesi

Açıklamada ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday isimlerinin önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi. Parti, aday belirleme sürecinde kent uzlaşısının sağlanamadığı her yerde kendi adaylarıyla halkın karşısına çıkma kararı aldığını vurguladı.

Başak Demirtaş'ın Destekleri

Partinin açıklamasında, İstanbul için aday adayı olarak ismi geçen tüm kişilerin varlığının ve iradesinin partiyi güçlendirdiği ifade edildi. Özellikle Başak Demirtaş'ın desteklerinin büyük bir güç kattığı belirtilerek, kendisine teşekkür edildi.

Demokrasi Mücadelesi

DEM Parti, açıklamasının son bölümünde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylığı konusunda partinin resmi açıklamaları dışında yapılan hiçbir açıklamaya itibar edilmemesi ve spekülasyonlara zemin sunulmaması çağrısında bulundu. Parti, demokrasi mücadelesinden taviz vermeden, tüm yoldaşlarla omuz omuza yürümeye devam edeceklerini belirtti.