MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kulp ilçesinde iddia edilen bir olaya ilişkin yaptığı destek açıklamasıyla gündemi sarsmıştır. Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, Kaymakam Burak Akeller'in cuma namazı için gittiği camide imam M.K.'yi darbettiği iddiasıyla ilgili Bahçeli, ilk kez konuşarak büyük yankı uyandırmıştır.

Bahçeli, kaymakamı desteklerken, "Müslüman yalan söylemez. Müslüman allahtan başkasına asla boyun eğmez. Huzurlarınızda kurt kaymakamımız Burak Akeller'in alnından öpüyorum. Müslüman-Türk duruşundan dolayı tebrik ediyorum." ifadelerini kullanarak olaya dair çarpıcı bir duruş sergilemiştir.

Bahçeli'nin Muhalefeti Hedef Alması

Bahçeli, aynı zamanda grup toplantısında yerel seçimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulunmuş ve muhalefeti hedef almıştır. Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'in Dersim'deki açıklamalarına sert tepki göstermiştir. Bahçeli, "CHP'nin dikişi yama tutmayan genel başkanına hatırlatmak isterim ki Türkiye'de 'Dersim' diye bir il yoktur. Olan ise tunç yüreklilerin yaşadığı Tunceli'dir." diyerek muhalefeti eleştirmiş ve Türkiye'nin birliğine vurgu yapmıştır.

MHP'nin Vizyonu ve Gelecek Hedefleri

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri olarak Bahçeli, partisinin gelecek hedeflerine de değinmiştir. Özellikle 31 Mart seçimlerine odaklanan Bahçeli, "Cumhur İttifakı, 31 Mart'ta başarılı olarak 5'nci kol faaliyetlerine karşı başarılı olmalıdır." diyerek siyasi hedeflerini net bir şekilde ortaya koymuştur. Ankara, İzmir ve İstanbul'un CHP'den kurtarılması vurgusu yaparak, partisinin milli birlik ve beraberliğe olan bağlılığını vurgulamıştır.

Kulp Kaymakamı Olayına Yaklaşım

Bahçeli'nin açıklamalarında öne çıkan bir diğer önemli konu, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde yaşanan kaymakam-İmam olayına yaklaşımıdır. Kaymakam Akeller'in iddia edilen darbe olayında Bahçeli'nin gösterdiği destek, "Müslüman Türk duruşu" olarak nitelendirilmiştir. Bahçeli, "Mesele sadece bir kaymakam ile bir imam arasında geçen tatsız bir olay değildir. Pusuda bekleyip el ovuşturanların, milli birlik ve kardeşliğimizi bozmayı hedefleyenlerin provokasyonları bu tespitimizi iyice netleştirmiştir." diyerek olayın ötesindeki anlam ve önemine vurgu yapmıştır.

Donald Trump'a Suikast Girişimi: Thomas Matthew Crooks Kimdir? Donald Trump'a Suikast Girişimi: Thomas Matthew Crooks Kimdir?

İsveç'in NATO Üyeliği Konusundaki Tutumu

Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, İsveç'in NATO üyeliği konusundaki tutumunu da açıklamıştır. Bahçeli, "Komisyonda MHP üyesi arkadaşlarımız destek vermiştir. Bu tavır Genel Kurulda da geçerli olacaktır." ifadeleriyle, partisinin uluslararası ilişkilerdeki tutumunu net bir şekilde ortaya koymuştur.

Editör: Kader GÜL