MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “Türk varlıklarına çok güçlü bir ilgi var. Yerel halkı enflasyonun düşeceğine ikna etmemiz gerekiyor” açıklamasına tepki gösterdi. Türk milletini “yerel halk” ifadesiyle değersizleştirmenin müfsit zihniyete hizmet ettiğini söyleyen Bahçeli, “Müfsit zihniyetin, son günlerde maruz kaldığımız skandalların asal sorumlusu olduğunu hiç kimse inkâr edemeyecektir” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek‘in “Türk varlıklarına çok güçlü bir ilgi var. Yerel halkı enflasyonun düşeceğine ikna etmemiz gerekiyor” açıklamasının yankıları sürüyor.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle yayımladığı mesajda, Şimşek’in açıklamalarına tepki gösterdi, DEM Parti’ye yüklendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kurmaylarına Kritik Talimat! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kurmaylarına Kritik Talimat!

Mehmet Şimşek’in “yerel halk” diyerek Türk milletini değersizleştirmeye hizmet ettiğini söyleyen Bahçeli, “Müfsit (fesat çıkaran) zihniyetin, son günlerde maruz kaldığımız skandalların asal sorumlusu olduğunu hiç kimse inkâr edemeyecektir” dedi ve devam etti:

“Küresel Emperyalizmin tasallut ve telkini altında iç huzur ortamını zedelemek suretiyle faal halde bulunan terör sevicilere boyun eğmek, serpilen hıyaneti özgürlük ve demokrasi çerçevesinde normalleştirip yumuşatmak, bilinmelidir ki, milli felakete çanak tutmak, devlete ve millete kast etmektir. Ay yıldızlı al bayrak bağımsızlığımızın simgesi, İstiklal Marşı hürriyet namusumuzun, birlik ve beraberlik hissiyatımızın manzum seslenişidir. Bunlara kim karşı geliyorsa, bunlarla kimlerin sorunu varsa, mutlak surette hukukun amir hükümleri işletilerek hesaba çekilmelidir. Gelişmeler karşısında aziz milletimiz infial halindedir.”

DEM Parti’ye “azgın tahrik” suçlaması: “Türk bayrağını kabullenemeyen şerefsizler”

31 Mart Yerel Seçimleri’nde DEM Parti’nin kazandığı belediyelerde yaşananlara ilişkin de değerlendirme yapan Bahçeli, “DEM’lenmiş bazı belediye başkanlıklarında sahnelenen azgın tahrikler dış bağlantılı sipariş eylemleridir” dedi.

Açıklamasında İstiklal Marşı’nın okunmaması ve Türk asılmadığı gibi iddialara da değinen Bahçeli, şöyle devam etti:

“Vatanımızın bir bölümünde İstiklal Marşı’nın söylenmesine direnen, Türk bayrağının asılmasını ve şehitlerimize saygı duruşunu reddeden, Aziz Atatürk ile Cumhurbaşkanımıza kaba ve yaralayıcı ifadeler kullanan bölücü alçaklar bu milletin evladı, Türkiye Cumhuriyeti’nin de mensubu olamazlar. Ülkemizi fiilen işgal altında gösterme provalarını hazmetmek mümkün değildir.

Türk bayrağını kabullenemeyen şerefsizlerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından derhal çıkarılması, mallarına-mülklerine el konulması, bunun yanında DEM Parti hakkında kapatma davasının açılarak bölücü milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması, müfettiş görevlendirilmesiyle oyalanmaktan ve zamana oynamaktan vazgeçilmesi tarihe, ecdada, vatana ve millete namus borcudur.”