İnşaat İşçilerini Taşıyan Araç Tarlaya Uçtu İnşaat İşçilerini Taşıyan Araç Tarlaya Uçtu

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde meydana gelen silahlı çatışmada 3 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili yapılan soruşturmada yeni gelişmeler yaşandı. Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, tarafların kan gütme amacıyla silah arayışı içinde olduklarını tespit etti. Bu bilgi üzerine Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli bir şekilde çalışan ekipler, sabahın erken saatlerinde Diyarbakır kent merkezi ve Bismil'e bağlı mahallelerde 15 farklı adrese eş zamanlı bir operasyon düzenledi. Operasyon sırasında yapılan aramalarda önemli miktarda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Aramalarda 1 adet çelik yelek, 2 adet AK-47 piyade tüfeği, 9 adet AK-47 tüfek şarjörü, 233 adet 7.62x39 fişek, 1 adet ruhsatsız tabanca ve 2 adet şarjörü, 63 adet 9x19 tabanca fişeği, 5 adet ruhsatsız pompalı tüfek ve 135 adet tüfek fişeği bulundu. Operasyon sırasında 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde işlemlerinin ardından Bismil Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Operasyon sonucunda tutuklanan F.G., B.G. ve O.D., adli kontrol şartıyla serbest bırakılan C.T.'nin aralarında husumet bulunan iki aileye mensup bireylerin karşılaşmasının ardından yaşanan silahlı çatışmada R.G., M.G. ve H.T.'nin yaşamını yitirdiği hatırlatıldı. Ağır yaralanan S.T. ise hastaneye kaldırılmıştı. Olayın ardından 4 tabanca ve 46 mermi ele geçirilmişti.

Editör: Seniha BESLER