KAAN mı, F-35 mi? Prof. Dr. Temel Kotil'den Detaylı Karşılaştırma! KAAN mı, F-35 mi? Prof. Dr. Temel Kotil'den Detaylı Karşılaştırma!

Sahur sofralarının vazgeçilmezi olan yumurtanın faydaları saymakla bitmez. Zengin vitamin ve mineral içeriğiyle besin değeri oldukça yüksek olan yumurta, güne enerjik başlamamızı sağlar. Fakat her besinde olduğu gibi yumurtanın da pişirme yöntemi ve tüketim miktarı oldukça önemlidir. Sağlıklı yaşamın öncülerinden Dr. Canan Karatay, sahurda sıkça tüketilen çok pişmiş yumurtanın zararlı olabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Karatay, yumurtanın içerdiği besinlerin yüksek ısıya maruz kaldığında yapısının bozulduğunu ve faydalarının azaldığını belirtti.Dr. Canan Karatay'dan Sahurda Yumurta Uyarısı!

En Az 2 Adet Yumurta Tüketin

Beslenme alanındaki uzmanlığıyla tanınan Prof. Dr. Canan Karatay, sahur önerileriyle dikkat çekiyor. Yaptığı açıklamalarda, sahurda en az 2 adet haşlanmış yumurta tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Karatay, pişirme süresine de özel bir önem atfetti.

Sağlığa Faydalı Olması İçin 10 Dakika

Karatay, 10 dakika kuralına değinerek, yumurtanın vücut sağlığı için az pişmiş olması gerektiğini belirtti. Yıllardır konuyla ilgili yapılan haberlerin yanlış olduğunu ifade eden beslenme uzmanı, vatandaşlara seslenerek doğru beslenme alışkanlıklarına önem vermelerini istedi. Sağlık için az pişmiş yumurtanın faydalarına da değinen Karatay, bu besinin içerdiği kalsiyum, protein ve omega-3 açısından zengin olduğunu belirtti.

10 Kat Daha Fazla Kalsiyum

Az pişmiş yumurta tüketiminin, bu vitamin ve minerallerin 3 kat daha etkili bir şekilde alınmasına yardımcı olduğunu açıkladı. Hücre yenilenmesine destek olan ve kas-kemik sağlığını dengeleyen az pişmiş yumurtanın, birçok kişinin önceki inanışlarının aksine sağlığa daha fazla yarar sağladığına dikkat çeken Canan Karatay, beslenme alışkanlıklarını gözden geçirmeye çağırdı.

Dr. Canan Karatay'ın sahurda yumurta tüketimi konusundaki uyarıları önemli bir sağlık bilgilendirmesi sunmaktadır. Beslenme uzmanı olarak bilinen Karatay, yumurtanın çok pişirilmesinin besin değerini azaltabileceğini ve zararlı olabileceğini vurgulamıştır. Sahurda en az 2 adet yumurta tüketilmesi gerektiğini belirtmiş ve yumurtanın en fazla 10 dakika pişirilmesi gerektiğini vurgulamıştır. Az pişmiş yumurtanın kalsiyum, protein ve omega-3 açısından zengin olduğunu ve bu besin öğelerinin daha etkili bir şekilde alınmasına yardımcı olduğunu belirtmiştir. Beslenme alışkanlıklarının önemine dikkat çeken Karatay, doğru beslenmeyle sağlıklı yaşamın mümkün olduğunu vurgulamıştır. Bu bilgiler ışığında, sahurda yumurta tüketirken pişirme süresine dikkat etmek ve az pişmiş olarak tüketmeye özen göstermek önemlidir.