Açık Öğretim Lisesi 3. dönem sınavları 28 Temmuz 2023 tarihinden itibaren başlayacak ve 9 Ağustos 2023 tarihine kadar çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. Sınavlar her gün saat 09.30'da başlayacak ve saat 23.59'da sona erecek. Sınavlara katılmak için öğrencilerin T.C. kimlik numaralarını ve öğrenci şifrelerini kullanması gerekiyor. Sınav sonuçları ise daha sonra açıklanacak.

Açık Öğretim Lisesi sınavları çevrimiçi olarak yapıldığı için öğrencilerin herhangi bir sınav merkezine gitmesi gerekmiyor. Öğrenciler sınava kendi bilgisayarlarından veya tabletlerinden katılabiliyor. Sınavlarda her ders için 20 soru sorulacak ve her soru 2 puan olacak. Öğrencilerin sınavda başarılı olabilmeleri için en az 45 puan almaları gerekiyor.

Açık Öğretim Lisesi sınavları öğrencilerin lise diploması alabilmeleri için önemli bir fırsattır. Öğrenciler sınava girerek lise diplomalarını alabilir ve daha iyi bir kariyer fırsatı elde edebilirler.

Adres Değişikliği Bildirimi İşlemleri İçin Gerekli Belgeler Hangileridir? Adres Değişikliği Bildirimi İşlemleri İçin Gerekli Belgeler Hangileridir?

Açık Öğretim Lisesi sınavlarına katılmak isteyen öğrenciler AÖK Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden sınav başvurularını yapabilirler. Sınav başvuruları 28 Temmuz 2023 tarihine kadar yapılabilecek.

Açık Öğretim Lisesi sınavları hakkında daha fazla bilgi için AÖK Bilgi Yönetim Sistemini ziyaret edebilir veya AÖL çağrı merkezini arayabilirsiniz.

Editör: Egemen KEYDAL