Araba Satışında Öne Çıkmak İçin İlanınızı Nasıl Düzenlemelisiniz? İnternette Araba Satışı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerek Araba Satışında Öne Çıkmak İçin İlanınızı Nasıl Düzenlemelisiniz? İnternette Araba Satışı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerek

Türkiye'de elektrikli araçların kasko ve sigorta süreçlerine dair bazı önemli bilgiler veriliyor. Elektrikli araçların kasko sigortalarının içeriği, standart içten yanmalı araçlara göre farklılık gösterebiliyor. Özellikle bataryanın maliyeti ve ömrü, şarj edilme şekli, aksesuarlar gibi unsurlar, sigorta poliçesinin içeriğini etkiliyor. Sigorta şirketleri, elektrikli araçlar için özel teminat türleri ve şartları sunabiliyor.

Pilin eskimesi, kapasitesinin azalması, hatalı şarj ve yetkisiz bakımlar gibi durumlar için özel şartlar belirlenebiliyor. Elektrikli araçların tip tanımının belirlenmesi ve tip onay kodunun olması da önemli bir koşul olarak belirtiliyor.Elektrikli Araçların Sigortalanması, Özel Teminatlar ve FiyatlandırmaAyrıca, elektrikli araç poliçelerinde ek olarak batarya, elektrikli motor, aksesuarlar gibi unsurları içeren ek poliçe maddeleri bulunabiliyor. Elektrik arızası, yazılım arızası, pil hasarları gibi durumlar için özel şartlar uygulanıyor.

Fiyatlandırma konusunda ise, elektrikli araçların daha düşük hasar frekanslarına sahip olmaları nedeniyle, benzer değerdeki içten yanmalı araçlara göre daha uygun fiyatlarla sigortalanabildiği belirtiliyor.

Bu araçların özelliklerine göre özel teminatlar ve şartlar belirlenebiliyor. Fiyatlandırma ise hasar frekanslarına bağlı olarak belirleniyor.