Nez ve Rüştü Onur Atilla Aşkını Savundu: 'Biz Yanlış Bir Şey Yapmadık' Nez ve Rüştü Onur Atilla Aşkını Savundu: 'Biz Yanlış Bir Şey Yapmadık'

Elif Karlı, Türk pop müziğinin sevilen isimlerinden biridir. Konservatuvar eğitimi almış, birçok albüm çıkarmış, ödüller kazanmıştır. Ancak hayatı, eşi Cengiz Karlı’nın cezaevine girmesi ve ölmesiyle altüst olmuştur. Elif Karlı, eşinin ölümünden sonra sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla acısını dile getirmiştir.

Elif Karlı Kimdir?

Elif Karlı, 1974 yılında İstanbul’da doğmuştur. Aslen Trabzon Sürmenelidir. İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Musikisi Bölümü’nde çalgı eğitimi almıştır. Üniversiteden arkadaşları Hakan Altun ve Aykut Arif Ekşinözlügil ile birlikte müzik faaliyetlerine başlamıştır. ‘Aykut-Hakan-Elif’ adıyla Arif Susam’ın kadrosunda program yapmaya başlamışlardır. 1994 yılında gruptan ayrılan Elif Karlı, solo çalışmalarına ağırlık vermiştir. Bu süreçte müzisyen ve yapımcı Ercan Saatçi’nin maddi ve manevi desteğini almıştır. 1998 yılında ‘Aşk Yolu’ adlı ilk müzik albümünü çıkarmıştır. İkinci albümü 'Yeniden’i 2003 yılında, üçüncü albümü 'Benimle Kal’ı 2005 yılında, dördüncü albümü 'Erkek Kadın’ı 2007 yılında, beşinci albümü 'Arabesk’i 2012 yılında piyasaya sürmüştür. 2009 yılında ‘Yılın Ümit Veren Kadın Şarkıcısı’ seçilmiştir. Son yıllarda albüm yerine single şarkılar çıkarmayı tercih etmiştir.

Elif Karlı’nın Eşi Cengiz Karlı Kimdir?

Elif Karlı, 1993 yılında Cengiz Karlı ile evlenmiştir. Cengiz Karlı ile olan evliliğinden bir kızı ve bir oğlu vardır. Cengiz Karlı, 2023 yılında Tokat Cezaevi’nde hayatını kaybetmiştir. Cengiz Karlı, 2022 yılında Sarallar Operasyonu kapsamında tutuklanmıştır. Cengiz Karlı, "birden fazla kişi ile birlikte yağma", "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" ve "cebir tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kalma" suçlarından yargılanmıştır. Cengiz Karlı, mahkemede bypass ameliyatlı olduğunu, kalp ve böbrek yetersizliği olduğunu söyleyerek tutuksuz yargılanma talebinde bulunmuştur. Ancak talebi reddedilmiştir. Cengiz Karlı, 18 Ocak 2023 tarihinde cezaevinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etmiştir. Elif Karlı, eşinin ölümüyle büyük bir yıkım yaşamıştır. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda eşine olan özlemini ve sevgisini dile getirmiştir.

Elif Karlı, Türk pop müziğinin başarılı ve sevilen bir şarkıcısıdır. Eşi Cengiz Karlı’nın cezaevinde ölmesiyle büyük bir acı yaşamıştır. Elif Karlı, eşinin ölümünden sonra müzik hayatına devam etmektedir.

Editör: Kader GÜL