Promosyonları Kaçırma! Promosyonları Kaçırma!

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş'a göre, bu tutarın yıl sonuna kadar daha fazla artması beklenmiyor, ancak kesin bir artış olacağı düşünülüyor.

Emeklilerin, promosyonları almak için yılbaşını beklememeleri öneriliyor. Zamanın değeri göz önünde bulundurularak, şu an bu promosyonları almanın emeklilerin lehine olduğu vurgulanıyor.

Promosyon anlaşmalarının genellikle 3 yıllık olduğu hatırlatılıyor. Bu süre zarfında maaşın ilgili bankadan alınması halinde promosyonun alınacağı belirtiliyor. Anlaşmadan vazgeçilmesi durumunda ise belirli bir miktarın iade edilmesi gerektiği ifade ediliyor.

Ayrıca, haberde Cumhuriyetin 100. yılı için 2.000 TL ile 5.000 TL arasında bir ikramiye öngörüldüğü, eğer emekli maaşlarında artış olursa bu ikramiyenin miktarının da değişebileceği belirtiliyor. Bu ikramiyenin çalışan emeklilere verilmeyeceği ve maliyetinin 61 milyar TL olduğu ifade ediliyor.

Emeklilerin bu promosyonları değerlendirmeleri, anlaşma yaparken süreyi dikkate almaları ve olası ceza durumlarını göz önünde bulundurmaları öneriliyor. Ayrıca, ikramiyenin maliyeti ve kimlere verileceği konusunda da bilgi veriliyor.

Editör: Kader GÜL