2023-2024 eğitim öğretim döneminde bin 20 öğrenciye 13 farklı branşta sağlanan eğitimler, Yıldırım Belediyesi'nin öncülüğünde özel çocukların ve vatandaşların sosyal, psikolojik, kültürel gelişimlerini destekliyor.

Engelsiz Yaşam Okulu: Çeşitli Branşlarda Eğitimler

Yıldırım Belediyesi Engelsiz Yaşam Okulu, Müzik Akademisi, El Sanatları ve Engelsiz Mutfak alanlarında toplamda 13 farklı branşta eğitim veriyor. Bu alanlar, öğrencilere geniş bir yelpazede yetenek geliştirme imkanı sunuyor. Müzik, el sanatları ve mutfak eğitimleriyle öğrenciler, kendi ilgi ve yeteneklerine uygun bir alanda uzmanlaşma fırsatı buluyorlar.

Yaratıcı Eğitimle Keşfedilen Yetenekler

Okul, öğrencilerin ilgi alanlarına yönelik eğitimlerle bireysel potansiyellerini en üst düzeye çıkarmayı hedefliyor. Bu doğrultuda, öğrencilerin güçlü oldukları alanlar belirlenip, yetenek sınavlarına hazırlanmalarına destek sağlanıyor. Bu özel eğitim programı sayesinde, Yıldırım'ın özel bireyleri, güzel sanatlar liselerine, konservatuvarlara ve üniversitelere yönlendirilerek geleceğe daha sağlam adımlarla ilerlemelerine destek olunuyor.

Destekli İstihdam Projesi ile Geleceğe Yatırım

Engelsiz Yaşam Okulu, sadece eğitimle sınırlı kalmayıp, belli bir aşamaya gelen ve çalışabilir durumda olan öğrencilere destekli istihdam projesi kapsamında istihdama kazandırma hedefliyor. Mutfak bölümünden mezun olan 9 öğrenci gıda sektöründe iş bulurken, müzik bölümünden mezun olan 14 öğrenci güzel sanatlar lisesinde eğitimlerine devam ediyor. Mezun olan 17 öğrenci ise güzel sanatlar okulunu başarıyla tamamlamış bulunuyor.

Sınav Stresini Azaltmanın 7 Etkili Yolu Sınav Stresini Azaltmanın 7 Etkili Yolu

Ailelere Destek ve Eğitim

Engelli ve dezavantajlı bireylerin aileleri de unutulmuyor. Merkezde, ailelere özel eğitim ve seminerler düzenlenerek, ebeveynlerin karşılaştıkları güçlüklerin ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalar yürütülüyor. Bu kapsamda, 2019 yılından bu yana 7 bin 879 bireye eğitim hizmeti sunulmuş durumda.

Yıldırım Belediyesi'nden Topluma Yönelik Hizmet

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Engelsiz Yaşam Okulu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Dezavantajlı kardeşlerimize birçok alanda imkân oluşturarak onların toplumla entegrasyonuna katkı sağlıyor ve hayatlarını kolaylaştırıyoruz. Eğitimlerimizle çocuklarımızın ve gençlerimizin kültürel ve sanatsal aktivitelerin içerisinde yer almasını sağlıyoruz" ifadelerini kullandı. Gençlerin donanımlı, milli manevi değerlere sahip bireyler olarak yetişmeleri için çaba sarf ettiklerini belirten Yılmaz, "Engelsiz Yıldırım olma yolunda üstümüze düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz. Kimsenin kendisini yalnız hissetmediği bir 'Yıldırım' inşa etmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Eğitim, istihdam ve ailelere yönelik desteklerle bir bütün olarak topluma hizmet sunan Yıldırım Belediyesi Engelsiz Yaşam Okulu, özel eğitimdeki liderliğini sürdürmeye devam ediyor.